Κορονοϊός: Κλείνουν Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear στην Ισπανία

photo: EPA

Η εταιρεία Inditex, στην οποία ανήκουν τα Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της στην Ισπανία λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός.

Το κλείσιμο των καταστημάτων Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear μετέδωσε πριν λίγο εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού μετέδωσε το Europa Press επικαλούμενο εταιρικές πηγές.

Εκπρόσωπος της Inditex επεσήμανε χθες Παρασκευή ότι η εταιρεία θα κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της που βρίσκονται στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας από την covid-19, όπως αυτές έχουν οριστεί από την ισπανική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της Μαδρίτης. Η Ισπανία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας και αντιπροσωπεύει το ένα έκτο των εσόδων του ομίλου, στον οποίο ανήκουν επίσης οι μάρκες Massimo Dutti και Pull & Bear.

Χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες εξουσίες θα επικαλεστεί, ή τι βοήθεια θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Κάποιες επαρχίες, όπως η Καταλονία και η Μαδρίτη, ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι αναστέλλουν τη λειτουργία των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων, με εξαίρεση αυτών που πωλούν τρόφιμα. Τα μέτρα αυτά όμως δεν ισχύουν ακόμη για όλη την Ισπανία.

Στην Ισπανία καταγράφεται αυτή τη στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 4.231 κρούσματα και 120 θάνατοι.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Κλείνει όλα τα καταστήματά της παγκοσμίως η Apple!

Κορονοϊός: Τι πρέπει να πουν οι γονείς στα παιδιά

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για στήριξη σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζομένους

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Πάνω από 50.000 κρούσματα και 1.775 νεκροί παγκοσμίως εκτός Κίνας!via Ειδησεις https://ift.tt/2TPV2Jf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.