Κορονοϊός: 125 νεκροί, 55 νέα κρούσματα - 2.463 συνολικά στη χώρα μας - ΒΙΝΤΕΟ

Σε 125 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο εξέπνευσαν τέσσερις ακόμη ασθενείς, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Εκ των θανόντων οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικίας τους ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή μεγάλης ηλικίας. 

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 55 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να έχει φτάσει 2.463, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Τα 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό, ενώ τα 1.131 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα αφορούν σε υγειονομικές δομές με επιδημίες, ανέφερε. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 52 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 85% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 70 ετών και άνω. 

Στον αντίποδα, 57 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 59.241 δείγματα, τόνισε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.



via Press24.gr https://ift.tt/2KqNVBI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη