Καιρός: Το 2019 ήταν το πιο θερμό έτος για την Ευρώπη - Ανησυχητικά στοιχεία

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Copernicus Climate Service της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι η θερμοκρασία στην Ευρώπη αυξάνεται και μάλιστα ταχύτερα από τον μέσο παγκόσμιο όρο.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το 2019 ήταν το πιο θερμό έτος για την Ευρώπη, ενώ ακολουθούν κατά σειρά το 2014, το 2015 και το 2018.

Όλες οι εποχές του περσινού έτους ήταν θερμότερες του μέσου όρου, ενώ σε μερικές περιοχές της Ευρώπης οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ήταν έως εννέα βαθμούς υψηλότερες από ό,τι οι συνήθεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτιμάται πως η μέση θερμοκρασία της Ευρώπης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ενώ η μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά 1,1 βαθμό, πράγμα που δείχνει ότι η Ευρώπη ανεβάζει θερμοκρασία ταχύτερα από το μέσο παγκόσμιο όρο. Αυτό καταδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι ενώ το 2019 ήταν το θερμότερο έτος της Ευρώπης, ήταν το δεύτερο θερμότερο για όλη τη Γη.

Η έκθεση καταγράφει μια συνεχή ανοδική τάση της θερμοκρασίας της Ευρώπης κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Τα 11 από τα 12 θερμότερα έτη στα μετεωρολογικά χρονικά της Ευρώπης είναι μετά το 2000.

via Press24.gr https://ift.tt/2VvxpXu

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.