Ξεπέρασε το 41% η πρόοδος στο νότιο τμήμα του Ε65 (Λαμία – Ξυνιάδα)


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε 21,14 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της 6ης καταβολής της χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου στον αυτοκινητόδρομο.

Το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).

Από την αρχή του έργου έως και το 19 χλμ. έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,1 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσίασαν, στα μέσα Μαρτίου, πρόοδο της τάξεως του 53,29%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 24,28% και οι χωματουργικές εργασίες 40,27%.

Η συνολική διάρκεια κατασκευής του νότιου τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται έως τα τέλη του 2021.

Σήμερα, σε λειτουργία είναι το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα, ενώ στο νότιο τμήμα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες.

Για το βόρειο τμήμα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την χρηματοδότησή του.


www.metaforespress.gr
Νεότερη Παλαιότερη