Οριστικό: Ανατροπές στο σχέδιο άρσης μέτρων καραντίνας - Την Τρίτη 5 Μαΐου τα καταστήματα - 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία, πότε θα πάμε σε παραλίες - 'Ολες οι ημερομηνίες

Photo: Eurokinissi

Άρση μέτρων: Αλλαγές φέρνει η τελική έγκριση του σχεδίου για την επόμενη μέρα της καραντίνας με την κυβέρνηση να επιλέγει ένα ευέλικτο αλλά συντηρητικό, ταυτόχρονα, σχέδιο μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα.

Ως αργά το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαζε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο σχέδιο που είχε καταρτίσει μα τους συνεργάτες του ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος με τον υπουργό Επικρατείας και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, οριστικές θεωρούνται οι παρακάτω ημερομηνίες και αποφάσεις:

ΣΧΟΛΕΙΑ

11 Μαΐου

τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της τρίτης λυκείου.

18 Μαΐου

θα ανοίξουν και οι άλλες τάξεις του λυκείου και τα Γυμνάσια

1 Ιουνίου

Θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Μέχρι αργά το βράδυ ήταν υπό εξέταση το τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία καθώς εκεί υπήρχαν και πιο σύνθετα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αλλά και τις περιπτώσεις με τις προπληρωμές σε περίπτωση που κάποιος γονιός δεν επιθυμεί ή έχει σοβαρούς λόγους να μην στείλει το παιδί του στην δομή.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τα καταστήματα θα ανοίξουν όλα εκτός από τα μεγάλα την Τρίτη 5 Μαΐου.

ΚΟΛΥΜΠΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΖ

Στις 2 Ιουνίου θα επιτραπεί η κολύμβηση στις παραλίες, σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο.

Ωστόσο δεν θα είναι ακόμα δυνατό να ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ οι οποίες θα λειτουργήσουν λίγες μέρες αργότερα κι αυτό διότι υπάρχουν σε όλες μπαρ , καφέ και καταστήματα εστίασης τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν με τα υπόλοιπα του υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Από τις 4 Μαΐου οι ηλικιωμένοι θα επιτραπεί (και θα παροτρυνθούν γι αυτό) να πάνε στα χωριά τους ή στην εξοχική τους κατοικία. Αυτό θα μπορεί να γίνει μία φορά, δηλαδή δεν θα επιτρέπεται να κάνουν συνεχείς μετακινήσεις μπρος πίσω. Με απλά λόγια θα επιτραπεί να περάσουν καλοκαίρι, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι στο χωριό ή στο εξοχικό και η παρότρυνση θα είναι να μην έχουν συχνές άσκοπες μετακινήσεις εκτός της περιοχής όπου θα βρίσκονται.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η μετακίνηση από μία περιφέρεια σε άλλη, θα επιτραπεί από τις 18 Μαΐου και μετά, πάντα με την παρότρυνση της λελογισμένης χρήσης εφόσον δεν υπάρχει δουλειά ή σοβαρός λόγος.

ΝΗΣΙΑ

Οι μετακινήσεις στα νησιά θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου, μαζί με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας όμως ως αργά χθες το βράδυ υπήρχε και η πρόταση να επιτραπεί σε ταξιδιώτες η μετάβαση από την 1η Ιουλίου που θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΑΓΩΝΕΣ

Από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσουν οι ατομικές σε πρώτη φάση προπονήσεις των επαγγελματικών ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές μόνοι, ή σε δυάδες και τριάδες θα προπονούνται και στα τέλη Μαΐου θα αρχίσουν ολοκληρωμένες προπονήσεις με μπάλα. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου αλλά αυτό μετά από απόφαση των ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Οι επαγγελματικές ομάδες έχουν ήδη ενημερωθεί. Οι αγώνες θα γίνουν με περίπου 100 άτομα πλέον των όσων βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι. Γιά το πως θα αγωνίζονται οι αθλητές επελέγη το μοντέλο bundesliga , και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τους επιστήμονες.

Τα ατομικά αθλήματα θα ξεκινήσουν προπονήσεις από τις 4 Μαΐου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να εγκρίνει ένα συντηρητικό σχέδιο ανάμεσα στις εισηγήσεις που είχε και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στις 18.00 θα μιλήσει για για ατομική συμμόρφωση και όχι καταστολή περιγράφοντας μία νέα «υγειονομική πραγματικότητα».



via Ειδησεις https://ift.tt/35cXApa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη