Σύνδεσμος ενεργών πολιτών Θήβας : Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή της Θήβας δεν έχει προηγούμενο

Αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας δεν έχει προηγούμενο , όπου βρουν εναποθέτουν ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα , μπάζα ανακατεμένα με πάσης μορφής σκουπίδια , ρυπαίνοντας ασύστολα το περιβάλλον , χωρίς να τους ενοχλεί κανείς , είτε αυτός είναι τοπικός η περιφερειακός αυτοδιοίκητός φορέας , είτε αστυνομία , είτε δικαιοσύνη , είτε οργανώσεις περιβαντολογων , οικολόγων , είτε ακόμα και η τοπική κοινωνία , κανείς ..!

 

Τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς , όπως έχουμε γράψει , κάποιος ασυναισθητος υπάνθρωπος άδειασε εκατοντάδες τόνους με απόβλητα , σε μια περιοχή προστατευόμενη περιβαλλοντικά ως περιοχή νατουρα εγγύς της λίμνης Υλικης ...!

 

Έκτοτε αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες και παρά τις υποσχέσεις των ...πάντων , δήμος Θηβαίων , δήμος Χαλκιδαιων , ως άμεσα ενδιαφερόμενος , λόγω του ότι υδρεύεται από την Υλίκη και έχει την έδρα της υπηρεσίας προστασίας περιοχών νατουρα , επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας , εισαγγελέας κλπ , ακόμα να γίνει η αποκομιδή , ή απορρύπανση και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος ...!

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό , μολις σήμερα ο συμπολίτης μας Ξεν.Παπ.διαπίστωσε εναπόθεση επικίνδυνων απορριμματων , ακριβώς ίδιων με αυτά της Υλίκης ακόμα και στο πανέμορφο περιαστικό δάσος του Μοσχοποδιου , το οποίο είναι το κόσμημα της Θήβας και πνεύμονας της..!

 

Τι να πούμε , από τότε που ιδρύθηκε ο ΦΟΔΣΑ , κατα τα άλλα πρότυπο στην οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών βέβαια , όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια , μπάζα , βιομηχανικά απορρίμματα και διάφορα αλλα που πριν τα δεχόταν η παλιά χωματερή , τώρα έχουν αφεθεί στην τύχη τους , μιας και απαγορεύεται η απόρριψη τους στο ...κύτταρο και ως εκ τούτου όπου θέλει ο καθένας τα πετάει , δεν έχει προβλεφθεί τίποτε βλέπετε για αυτά..!

 

Μου αρεσει ο τίτλος , φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων λεει και τα μισά στερεά απόβλητα είναι εκτός δικαιοδοσίας του , θα μπορούσε να πει αστικών αποβλήτων και όχι γενικά στερεών , τέλος πάντων τι ψάχνω να βρω τώρα θα μου πείτε , ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες βρίσκεις , ενεργή και υπεύθυνη εξουσία όχι ...!





via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2yLqY9I
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη