Κορονοϊός: Ετοιμη για επανεκκίνηση η Βρετανία - 647 οι νεκροί το 24ωρο

Κορονοϊός: Ετοιμη για επανεκκίνηση η Βρετανία - 647 οι νεκροί το 24ωρο

Κορονοϊός: Η Βρετανία πέρασε την κορύφωση της πανδημίας, χάρη στις θυσίες των πολιτών, και απέφυγε μία «ανεξέλεγκτη και καταστροφική» επιδημία που θα μπορούσε να προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κατά την πρώτη του εμφάνιση στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας, από τότε που νόσησε από τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα συνολικό σχέδιο που θα καλύπτει την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και την επιστροφή στην εργασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τα πέντε κριτήρια που έχει ήδη γνωστοποιήσει η κυβέρνηση και κυρίως τη διατήρηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού στο χαμηλότερο επίπεδο.

"Είναι σημαντικό να μην πέσουμε πάνω σε μία ακόμη καταστροφή", είπε και εξήγησε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν θα πρέπει να οδηγεί στην αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του ιού πάνω από το όριο του 1, που θα σήμαινε γρήγορη εξάπλωση του ιού.

Ανακοίνωσε ακόμη, με βάση τα νέα δεδομένα ότι ο αριθμός των νεκρών του τελευταίου 24ώρου έφτασε τους 26.711, στο σύνολο των χώρων υγείας και φροντίδας στη Βρετανία, κατά 647 περισσότεροι από χθες. Για τους αριθμούς των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες είπε ότι έφτασαν τα 81.611.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bSOIHI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη