Κορονοϊός: Ελπίδες από Νέα Υόρκη - Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα έσωσε το 83% των ασθενών που ήταν στον αναπνευστήρα

Κορονοϊός: Ελπίδες από Νέα Υόρκη - Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα έσωσε το 83% των ασθενών που ήταν στον αναπνευστήρα

Κορονοϊός: Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα της Mesoblast έσωσε το 83% των ασθενών που ήταν στον αναπνευστήρα. Τι δείχνει αναλυτικά η πρώτη μελέτη και πώς "βλέπει" τη θεραπεία αυτή ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία Mesoblast Limited στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι μετά από έρευνα της που έγινε σε ασθενείς με Covid -19 οι ασθενείς με ήπιο έως και σοβαρό σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), το 89% των ασθενών αυτών επέζησαν αφότου τους χορηγήθηκε ενδοφλέβια δύο εγχύσεις βλαστικών κυττάρων.

H θεραπεία αυτή με βλαστοκύτταρα remestemcel-L (Ryoncil ) βασίζεται στην χορήγηση αλλογενών υποψήφιων μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων.

Η θεραπεία είναι υπό την εποπτεία του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για τη θεραπεία της νόσου GVHD (Νόσος μοσχεύματος έναντι του ξενιστή).

Η ίδια κυτταρική θεραπεία δοκιμάζεται και σε άλλες σπάνιες ασθένειες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2VWXyxq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη