Άφιξη Βρετανίδων εθελοντριών νοσοκόμων στην Πάτρα

Κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου σημαντική υπήρξε και η προσφορά των γυναικών. Στην Ελλάδα αφίχθηκαν Αγγλίδες νοσοκόμες, οι οποίες εντάχθηκαν στην υπηρεσία του ελληνικού στρατού, καθώς απασχολήθηκαν στα πολεμικά χειρουργεία. Εκτός από αυτές, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική υπήρξε και η δράση των γυναικών - μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, που ιδρύθηκε από την Καλλιρρόη Παρέν και είχε αναλάβει την περίθαλψη των ξένων τραυματιών πολέμου. Η οργάνωση αυτή έστειλε στο μέτωπο το χειρουργείο της με τη γιατρό Μαρία Καλαποθάκη και εκπαιδευμένες Ελληνίδες νοσοκόμες. Αγαστή υπήρξε η συνεργασία των Ελληνίδων και ξένων νοσοκόμων στο μέτωπο. Το ILLUSTRATED LONDON NEWS είναι ένα από τα διασημότερα εικονογραφημένα περιοδικά του 19ου αιώνα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 14 Μαΐου
ΑΦΙΞΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DAILY CHRONICLE. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1897. 

1897 από τους Herbert Ingram και τον Mark Lemon. Το περιοδικό ήταν εβδομαδιαίο έως το 1971, οπότε μετετράπει σε μηνιαίο. Κάλυπτε τόσο την βρετανική όσο και την παγκόσμια ειδησεογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θέματα του πρώτου φύλλου αναφέρονταν στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία και μια χοροεσπερίδα στο παλάτι του Buckingham.
ascsa.edu.gr


from ανεμουριον https://ift.tt/2VKEgfE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη