Μαθητικοί διαγωνισμοί και καραντίνα: Προετοιμασία μέσω διαδικτύου

photo: pixabay

Μέσω διαδικτύου γίνεται η προετοιμασία για τους μαθητικούς διαγωνισμούς λόγω της καραντίνας.

«Θύματα» του κορονοϊού και οι μαθητές, μέλη ομάδων που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε πανελλήνιους αλλά και παγκόσμιους διαγωνισμούς και αναγκάζονται τώρα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, η Μαρία Λουίζα Δημτσούδη, ο Θάνος Συντριβάνης και ο Δημήτρης Γραικός, μέλη της ομάδας Team VeloCT, περιγράφουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις αλλαγές που επέφερε στην προετοιμασία τους ο κορονοϊός. Πρόκειται για μια ομάδα που δημιούργησαν μαθητές του γενικού λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «F1 in schools», τον μαθητικό διαγωνισμό stem science, technology, engineering and math για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Οι ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν ένα μίνι μοντέλο αμαξιδίου formula 1, που κινείται με μια αμπούλα με συμπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα εξαιτίας του κορονοϊού αλλάζουν, όπως φαίνεται, τις διαδικασίες. «Ο διαγωνισμός ήταν να γίνει στην Αθήνα με αξιολόγηση των εργασιών, αγώνες με τα αμαξάκια και εκθεσιακά περίπτερα, αλλά προφανώς τώρα αυτό το φορμάτ ακυρώνεται», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός της ομάδας και «μηχανικός σχεδίασης» Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος. «Αντ' αυτού, θα στείλουμε μόνο τις δύο εργασίες μας, το engineering portfolio, που περιλαμβάνει τα πάντα για το αμαξάκι (από τη σχεδίαση μέχρι την κατασκευή) και το enterprise portfolio, που αναλύει όλες τις υπόλοιπες ενέργειες της ομάδας. Ακόμα, θα καταθέσουμε τα σχέδια από το αμάξι και ένα έντυπο με όλες τις ενέργειες μάρκετινγκ και θα αξιολογηθούμε σε όλα αυτά και έτσι θα κριθεί ο πανελλήνιος πρωταθλητής», επισημαίνει.

«Λόγω κορονοϊού», σημειώνει, «αναγκαστήκαμε να δουλέψουμε από απόσταση, κάτι όμως που είχε χρειαστεί να κάνουμε και στο παρελθόν, όταν δεν ήταν εφικτό να συναντηθούμε. Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν τα μέσα, όπως το google drive και μπορούσαμε εύκολα να μοιραστούμε τη δουλειά μας με τα υπόλοιπα μέλη, να προσθέσουμε σχόλια και να δουλεύουμε ταυτόχρονα πάνω στο ίδιο έγγραφο. Η δυσκολία μας ήταν με το αμαξάκι, καθώς ήμασταν άτυχοι και τα διάφορα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση ήρθαν μια μέρα αφού έκλεισαν τα σχολεία και ήταν δύσκολη η κατασκευή του».

Στη συμβολή της τηλεδιάσκεψης στην πρόοδο της ομάδας αναφέρθηκε ο Θάνος Συντριβάνης, «υπεύθυνος ανεύρεσης πόρων» και «υπεύθυνος marketing και επικοινωνίας» της ομάδας. «Με αυτόν τον τρόπο, τα προβλήματα επιλύονταν με ταχύτητα, παρά τις αποστάσεις. Σίγουρα, η καραντίνα, λόγω του κορονοϊού, έχει αλλάξει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτή η απομόνωση, όμως, ήταν μια καλή ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε και να εκτιμήσουμε πράγματα που άλλοτε θεωρούσαμε δεδομένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, «σχεδιάστρια γραφικών» της ομάδας Μαρία Λουίζα Δημτσούδη επισημαίνει πως η Covid-19 μπορεί να άλλαξε την προετοιμασία, σε καμία περίπτωση όμως δεν τη σταμάτησε αφού συνεχίστηκε χάρη στα «εργαλεία» που προσφέρει το διαδίκτυο. «Αυτή η μορφή επικοινωνίας δεν είναι πρωτοφανής για την ομάδα καθώς όλοι διαμένουμε σε διαφορετικές πόλεις και η ανάγκη για επικοινωνία από απόσταση υπήρχε από την αρχή», αναφέρει.

«Όλη αυτή η ιστορία προφανώς ήταν έκπληξη για όλους μας. Δεν επηρέασε μόνο την ομάδα μας, αλλά την καθημερινότητά μας γενικά. Έπρεπε όμως να προσαρμοστούμε γρήγορα στα νέα δεδομένα του διαγωνισμού και αυτό κάναμε», προσθέτει ο αρχηγός της ομάδας.

Στον διαγωνισμό, οι ομάδες βαθμολογούνται σε πάρα πολλούς τομείς όπως είναι το μάρκετινγκ, η εύρεση χορηγιών, η παρουσία στα social media και άλλα. Η πρωταθλήτρια ομάδα καθορίζεται από τη συνολική βαθμολογία σε όλα αυτά. Συνολικά 3 ομάδες, που θα δημιουργηθούν από τη συγχώνευση 6 ομάδων, θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι προγραμματισμένο να γίνει το Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη, αν και λόγω κορονοϊού τίποτα δεν είναι βέβαιο και υπάρχει πιθανότητα να διεξαχθεί κι αυτό μέσω ίντερνετ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/3aOlU1q
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη