Tι θα ανακοινώσουν Κεραμέως - Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων

Tι θα ανακοινώσουν Κεραμέως - Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων

Σε λιγότερο από 1,5 ώρα θα ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρα με τον οδικό χάρτη για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες δεν θα είναι υποχρεωτική. Το επόμενο διάστημα οι διευθυντές θα κληθούν να καταγράψουν ποιοι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στην τάξη και ποιοι εξ αποστάσεως. Με άλλα λόγια η τήρηση του απουσιολογίου δεν θα γίνεται όπως πριν και τα πράγματα θα είναι πιο ευέλικτα.

Παράλληλα, πιθανό ειναι να εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο. Το ωράριο θα είναι κυλιόμενο ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Στο τραπέζι είναι και η λειτουργία των σχολείων και τα απογεύματα.

Τα σχολεία ανοίγουν από τις 11 Μαΐου αλλά όχι για όλους τους μαθητές. Και ο τρόπος με τον οποίο θα κινούνται τα παιδιά στο σχολείο τους και μέσα στις αίθουσες δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Οι μαθητές ανά αίθουσα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 15 και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου.

Για να πραγματοποιηθούν Πανελλήνιες θα χρειαστούν υπερδιπλάσιες σχολικές αίθουσες με σκοπό οι μαθητές ανά αίθουσα να μην ξεπερνούν τους 10. Παράλληλα, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και σχολικά συγκροτήματα γυμνασίων αλλά και δημοτικών.

Θα υπάρχουν δύο επιτηρητές ανά αίθουσα για 10 μαθητές ή ένας για τις αίθουσες που έχουν 5 μαθητές. Οι υποψήφιοι θα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων μεταξύ τους και θα εισέρχονται στις αίθουσες έναν ένας και αφού προηγουμένως χρησιμοποιηθούν όλα τα μέτρα αντισηψίας.



via Ειδησεις https://ift.tt/3bOzyDj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη