Ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος

Ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος

Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020, από 01 - 05 - 2020 μέχρι 31 - 10 – 2020, απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους σύμφωνα και με την Π.Δ. 1/2020.

Κατά την αντιπυρική περίοδο, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων θα γίνεται με εδική άδεια που θα εκδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και εφόσον έχουν ληφθεί εκ των προτέρων αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9 Α/2005 όμοια (ΦΕΚ Β' 1554). Η καύση θα γίνεται μόνο πρωινές ώρες έως και Ω/10:00 και εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είναι 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).



via Ειδησεις https://ift.tt/3eYlVTQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη