Κορονοϊός: Μήνυμα ελπίδας για το εμβόλιο από ειδικούς - Ίσως είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο

Κορονοϊός: Μήνυμα ελπίδας για το εμβόλιο από ειδικούς - Ίσως είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο

Κορονοϊός: Πάνω από 70 ερευνητικές ομάδες προσπαθούν να παρασκευάσουν το σωτήριο εμβόλιο κατά του Covid -19, μεταξύ των οποίων είναι και η Moderna, η Johnson & Johnson, η Pfizer, η BioNTech αλλά και η Novavax.

Μια μικρή ερευνητική ομάδα όμως από την Οξφόρδη είναι εκείνη που στέλνει το ηχηρό μήνυμα ελπίδας μετά τις πρώτες δοκιμές στα ζώα. Ποια τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της για την μαζική παραγωγή.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρωπους υπολογίζεται ότι θα γίνουν με τη συμμετοχή πάνω από 6.000 ανθρώπων μέσα στον Μάιο. Η κίνηση αυτή των φαρμακευτικών εταιρειών γινεται στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι τα εμβόλια που δοκιμάζονται είναι αρκετά ασφαλή για ανθρώπινη χρήση.

Στόχος τους είναι να περάσουν στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του εμβολίου γρήγορα αλλά κυρίως η τρίτη φάση να είναι αποτελεσματική. Αν εγκριθεί όμως ακόμα και την τελευταία στιγμή το εμβόλιο που παρασκευάζεται στην Οξφόρδη από το Ινστιτούτο Jenner, πιστεύεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι και τον Σεπτέμβριο αν όλα πάνε κατ ευχήν.

Η πρώτη δόση του εμβολίου της ομάδας αυτής έχει δοκιμαστεί σε έξι πιθήκους στο εργαστήριο Rocky Mountain του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στη Μοντάνα, οι οποίοι στη συνέχεια εκτέθηκαν σε άφθονες ποσότητες του ιού που προκαλούν COVID-19. Παρόλα αυτά, 28 μέρες αργότερα οι πίθηκοι ήταν υγιείς.

Οι μακάκοι είναι πολύ κοντά στον ανθρώπινο οργανισμό, οπότε τα δεδομένα αυτά δίνουν ελπίδες για την γρήγορη παρασκευή εμβολίου.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη καθώς μένουν να αναλυθούν και άλλα δεδομένα. Οι μελέτες της Moderna της Pfizer και της BioNTech's είναι παρόμοιες, ωστόσο το δείγμα των ασθενών που λαμβάνουν μέρος είναι μικρότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2W4qx2c
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη