Διευκρινίσεις για ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις και άνοιγμα σε εκκλησίες

photo: Eurokinissi

Διευκρινίσεις για τα πιο σημαντικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τη μετάβαση από το «μένουμε σπίτι» στο «μένουμε ασφαλείς», για τα σχολειά, τις μετακινήσεις με ΙΧ και ΜΜΜ καθώς και τις εκκλησίες έδωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τη μετάβαση από το «μένουμε σπίτι» στο «μένουμε ασφαλείς», έδωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ό,τι ανoίγει μπορεί να ξανακλείσει αν δε δείξουμε προσοχή και δεν εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών» προειδοποίησε ο κ. Πέτσας. «Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δε δείξαμε ότι είμαστε ένας ανεύθυνος λαός, αλλά ένας υπεύθυνος λαός» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το σκεπτικό με βάση το οποίο δε θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 4/5 όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης, ο υφυπουργός απάντησε στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα ότι «στόχος ήταν η σταδιακή επάνοδος, ώστε να παρακολουθούμε κάθε ημέρα πώς εξελίσσεται η πανδημία».

Επαναλειτουργία σχολείων

νεα κανονικότητα διευκρινίσεις Πετσα μετρα ΜΜΜ ΙΧ σχολεία εκκλησίες

Για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αν θα υπάρξει συνέχεια με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σκοπός είναι σιγά – σιγά να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Όπως εξήγησε, η επαναλειτουργία των σχολείων είναι ένας βασικός παράγοντας για ψυχολογικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και για την οικονομική δραστηριότητα των γονιών τους. «Θα ξεκινήσουμε με τη Γ΄Λυκείου και θα δούμε πώς θα πάμε στη συνέχεια» τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επανέναρξη των μαθημάτων και στα δημοτικά σχολεία, λέγοντας: «Θα δούμε πώς θα πάμε με αυτόν τον ύπουλο εχθρό που δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα». Όπως συμπλήρωσε πάντως «όλα τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να ενθαρρύνονται», ενώ παρέπεμψε σε αναλυτικές πληροφορίες στις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Διευκρινίσεις για ΙΧ και ΜΜΜ

Σχετικά με την προτροπή του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στους πολίτες να χρησιμοποιούν το ΙΧ τους τις επόμενες εβδομάδες και όχι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι αν και η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να παροτρύνονται οι πολίτες στη χρήση των ΜΜΜ «τώρα θέλουνε να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», ενώ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μην ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Για τις εκκλησίες: Γιατί θα περιμένουμε μερικές ημέρες να ανοίξουν 

Για την Εκκλησία και την ενόχληση που εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σήμερα, ο κ. Πέτσας τόνισε:

«Έχουμε μια καλή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο και τη ΔΙΣ. Θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 4/5 αλλά για τη λειτουργία με ποίμνιο θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμη». Όπως διευκρίνισε ο λόγος είναι ότι πρέπει να συζητηθεί το πλαίσιο λειτουργίας που η ίδια η Ιεραρχία έχει προτείνει (αντισηπτικά, αποστάσεις, μέτρα προστασίας, μη ασπασμός των εικόνων).

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Τα 7 στάδια που θα ανοίξουν καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, καταλύματα και όλη η αγορά - Αναλυτικά οι κανόνες και τα ωράρια

Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού ανάλογα το άνοιγμα των σχολείων

Μετακίνηση με αυτοκίνητο και δακτύλιος: Τι αλλάζει από τις 4 Μαΐου

Επαναλειτουργία για τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία – Κλινικές για κορονοϊό σε κάθε περιοχή

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα και το νέο ωράριο

Άρση των μέτρων: Αυτό είναι το νέο ωράριο των κομμωτηρίων

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις με ΙΧ, ταξί - Ελεγχόμενη είσοδος, υποχρεωτική μάσκα και αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ

Ωράριο δημοσίων υπαλλήλων: Τι αλλάζει στην προσέλευση των εργαζομένων στο Δημόσιο

Μένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και οι παιδικές χαρές

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν οι εκκλησίες για Θεία Λειτουργία

Μάσκα: Πώς να φτιάξετε τη δική σας χωρίς βελόνες και λαστιχάκια (video)via Ειδησεις https://ift.tt/3cXKgYk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.