Καιρός: Αισθητή βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στον μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρα και στα νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών, μικρής ωστόσο διάρκειας. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου και η Κρήτη όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στη Θεσσαλία από 2 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 7 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 19 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και τοπικά στις Κυκλάδες και στα νότια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς.



via Press24.gr https://ift.tt/2Vwaife
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη