Γεώργιος Αναστασίου : Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο και σίγουρα πιο δυνατοί

Βιώνουμε όλοι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε πραγματικά να δώσουμε «μία μάχη με έναν αόρατο εχθρό».Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται για ακόμα μία φορά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή, τη δημόσια υγεία αλλά την ευημερία του τόπου. Οφείλει, όπως το πράττει άλλωστε διαχρονικά, να είναι στην πρώτη γραμμή για τον πολίτη, γιατί είναι ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη.

 

Από την πρώτη στιγμή, δείξαμε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στα μέτρα που ελήφθησαν, μετά από εισηγήσεις ειδικών για την προστασία της δημόσιας υγείας και ακολουθήσαμε ως Δήμος πιστά τις οδηγίες. Κληθήκαμε να προσαρμόσουμε τις δομές μας καθώς και τις λειτουργίες και υπηρεσίες μας, ώστε να τις παρέχουμε στους δημότες μας απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Με λίγα λόγια μας ζητήθηκε να «βάλουμε πλάτη» και αυτό κάναμε και κάνουμε μέχρι σήμερα και φυσικά θα κάνουμε για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος του Α' Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλες οι δημοτικές δυνάμεις στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς, προβήκαμε σε προληπτικές απολυμάνσεις- και συνεχίζουμε-  σε όλα τα δημοτικά κτίρια καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους ευθύνης μας.

 

Στήσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας θέτοντας στην πρώτη γραμμή για τον πολίτη όλες τις κοινωνικές μας δομές και τους κοινωνικούς μας επιστήμονες. Όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες η αντίστοιχη κοινωνική δομή ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό από άλλες υπηρεσίες. Προτεραιότητα για εμάς συνεχίζει να είναι η κοινωνική μέριμνα και η φροντίδα όσων συμπολιτών μας έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύσαμε και τις διανομές τροφίμων είτε με κατ΄οίκον διανομή είτε με ραντεβού. Αυτή τη μάχη τη δίνουμε μαζί, αλληλέγγυοι και θα την κερδίσουμε. Κανένας δημότης μας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος. Οι ψυχολόγοι, οι Κοινωνιολόγοι, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί  μας, επίσης, είναι στη διάθεση των πολιτών και παρέχουν δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

 

Υλοποιήσαμε εθελοντική αιμοδοσία  σε δημοτικό κτίριο σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος της χώρας μας.

 

 Για τη δημιουργική απασχόληση νηπίων στο σπίτι, ειδικά για όσο διάστημα θα μείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί μας, δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα, όπου αναρτάται εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό από το εκπαιδευτικό μας προσωπικό, όπως βίντεο, εργασίες, κατασκευές, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες για το σπίτι,  προς αξιοποίηση από τους ενδιαφερόμενους  γονείς. Το «Μένουμε Σπίτι»  έχει και τη θετική του πλευρά . Είναι μία καλή ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας, να παίξουμε μαζί, να γελάσουμε μαζί, να χαρούμε το κάθε λεπτό μαζί τους εποικοδομητικά, να ζήσουμε τις στιγμές που πολλές φορές μας στερεί η καθημερινότητα. Και οι εκπαιδευτικοί μας είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν και εκπαιδευτικά αυτές τις στιγμές.

 

Προβήκαμε στην λήψη αποφάσεων για την ανακούφιση των πολιτών και επιχειρηματιών που πλήττονται.

 

Τέλος, παρά τις δυσκολίες και τη λειτουργία των υπηρεσιών μας με μειωμένο προσωπικό λόγω των ειδικών αδειών, συνεχίζουμε την υλοποίηση έργων υποδομών, για την αναβάθμιση της περιοχής μας, τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής μας αλλά και έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον πόλεμο και σίγουρα πιο δυνατοί.
via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2Sc59qR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.