Ένας καλύτερος Κόσμος θα γεννηθεί
____________
Ο Διαφωτισμός και η Επιστημονική Επανάσταση, προήλθαν από την αδυναμία του σκοταδιστικού Μεσαίωνα να έρθει σε επαφή με την Πραγματικότητα. Παντού έβλεπαν "νοήματα" οι καημένοι. Πίσω από ένα λιοντάρι, έβλεπαν την Ισχύ. Πίσω από ένα άλογο έβλεπαν την Ταχύτητα. Πίσω από μια γυναίκα την Αμαρτία. Στην πραγματικότητα ήταν απλώς, ένα λιοντάρι, ένα άλογο και μια γυναίκα. Ο περιορισμός του εμπειρικού κομματιού της Γνώσης, έκανε τον μεσαιωνικό άνθρωπο να χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Έκαναν λιτανείες για τις επιδημίες αντί να καθαρίζουν τα λύματα.
Και ο Μεσαίωνας έφτασε στο τέλος του με την Πανούκλα. Το αποκορύφωμα της ανορθολογικής και αλαφροΐσκιωτης αντιμετώπισης της ζωής. Ο Μεσαίωνας, "σάπισε".
Οι ιστορικές περίοδοι, πλέον, δεν θα κρατάνε 1000 χρόνια. Η ταχύτατη διάδοση των πληροφοριών, θα εναλλάσσει μεσαίωνες και διαφωτισμούς με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μόλις έλαβε τέλος ένας μικρός Μεσαίωνας. Επισφραγίστηκε, δυστυχώς, με μια φοβερή πανδημία. Ο μεσαίωνας που μόλις περάσαμε, ήταν γεμάτος τσαρλατάνους, αντιεμβολιαστές, ομοιοπαθητικούς, λαοπλάνους, ανατολικούς θεραπευτές, ανορθολογιστές, μάγους, αστρολόγους, φήμες, δεισιδαιμονίες, θεωρίες συνωμοσίας και απέχθεια των κυβερνώντων προς την Επιστήμη. Γνωστοί εκπρόσωποί του ο Trump, ο Johnson, ο Erdogan, ο Salvini, o Bolsonaru, ο Καμμένος και αναρίθμητοι άλλοι.
Η Πανδημία μέσα στον τόσο θάνατο και δυστυχία που επέφερε, ελπίζουμε να φέρει και την επαναφορά του Ορθού Λόγου, της Επιστήμης και του Λογικού Επιχειρήματος στις συνειδήσεις των Πολιτών του Κόσμου.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα βρίσκεται - πάλι- στον γενεσιουργό πυρήνα αυτής της εξέλιξης.
ΘΕΜΑ:
ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
