Παναγιώτης Ιακωβής: Για εμάς που υπηρετήσαμε πολλά χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, οι χουντικοί αποτελούν όνειδος. Έστρεψαν τα όπλα που τους έδωσε από το υστέρημά του ο Λαός, ενάντια στους Συμπολίτες μας


Για εμάς που υπηρετήσαμε πολλά χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, οι χουντικοί αποτελούν όνειδος. Έστρεψαν τα όπλα που τους έδωσε από το υστέρημά του ο Λαός, ενάντια στους Συμπολίτες μας.

Ο Στρατός μας υπάρχει για να προστατεύει την Πατρίδα από εξωτερικές απειλές. Όχι ως όργανο ενάντια στις σάρκες της Πατρίδας.

Καμία απολυταρχία, καμία τυραννία δεν είναι συμβατή με την πρόοδο των κοινωνιών μας. Η αγαπημένη μας Δημοκρατία, για να στηριχτεί έχει ανάγκη από την ενεργή μας παρουσία και υποστήριξη. Δεν είναι αυτονόητη. Δεν είναι απρόσβλητη. Είναι ευαίσθητη και λεπτεπίλεπτη. Είναι σαρξ εκ της σαρκός του Λαού. Ποτίστηκε με αίμα και αγώνες.

Η κοιτίδα της Δημοκρατίας είναι σήμερα ξανά στην παγκόσμια πρωτοπορία.

Οι Πολίτες δείχνουμε υπευθυνότητα και σθένος στην υπεράαπισή της. Και στηρίζουμε τον Στρατό μας, που έχει αποστολή του, όχι να στρέφεται προς τα μέσα, αλλά να αγρυπνά και να είναι πανίσχυρος με την ματιά προς τα έξω.

Για τα παιδιά μας, θέλουμε Πρόοδο, Δημοκρατία, Ελευθερία. Δεν τα προορίζουμε για υπηκόους απολυταρχικών τυράννων.

Νεότερη Παλαιότερη