Κορονοϊός - Έρευνα: Οι πιθανότητες για λοίμωξη στα παιδιά

photo: pixabay

Τις πιθανότητες που έχουν να πάθουν λοίμωξη λόγω του κορονοϊού τα παιδιά αποκαλύπτει νέα έρευνα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα, τα παιδιά έως 14 ετών έχουν το 40% της πιθανότητας των ηλικιωμένων να μολυνθούν από τον κορονοϊό. Επιπλέον, η πιθανότητα λοίμβξης αυξάνεται με την ηλικία.

Αναλυτικά, τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών είναι ευάλωτα σε λοίμωξη Covid-19 μόνο σε ποσοστό περίπου 40% σε σχέση με τα άτομα άνω των 65 ετών, δηλαδή ένας ηλικιωμένος έχει υπερδιπλάσια πιθανότητα να μολυνθεί από τον κορονοϊό. Τα παιδιά έως 14 ετών είναι επίσης λιγότερο ευάλωτα στον κορονοϊό, αν και σε μικρότερο βαθμό, σε σχέση με την ηλιακή ομάδα 15-64 ετών.

Κορονοϊός και παιδιά

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρ Χονγκτζέ Γιου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο μεταδοτικότητας του κορονοϊού SARS-CoV-2 με βάση στοιχεία ιχνηλάτησης από σχεδόν 1.200 ανθρώπους στη Γουχάν (επίκεντρο της πανδημίας) και στη Σαγκάη.

Η μελέτη συμπεραίνει ότι τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η συνακόλουθη μείωση στις καθημερινές διαπροσωπικές επαφές ήταν επαρκείς παρεμβάσεις για να ανακόψουν δραστικά την εξάπλωση του ιού. Το μοντέλο δείχνει ότι ενώ το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων συνέβαλε στον περιορισμό της επιδημίας κατά 40% έως 60%, μειώνοντας τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν ήταν αρκετό. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο περιορισμός των επαφών μεταξύ ανθρώπων ακόμα και μέσα στα ίδια τα κινεζικά νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ο κορονοϊός ανατρέπει το μπάσκετ: Το NBA μεταφέρεται στο πάρκο της Disney!

Γερμανικός Τύπος: Κράτος πρότυπο η Ελλάδα

Μάσκες: Τι ισχύει για τη χρήση τους - Γιατί «άλλαξε γνώμη» το υπουργείο Υγείας

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για γονείς παιδιών σε Δημοτικά και Γυμνάσια



via Ειδησεις https://ift.tt/2z0Z49F
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη