Γεωργιάδης: Πότε θα πέσει η τιμή στις μάσκες

photo: Eurokinissi

Στο γεγονός ότι έχουν ανέβει η τιμή στις μάσκες αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε πως οι τιμές στις μάσκες έχουν ανέβει λόγω της αυξημένης ζήτησης, ωστόσο «σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά, όπως έγινε και για τα αντισηπτικά».

Ο υπουργός σημείωσε ότι έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για την εγχώρια παραγωγή, με τη λειτουργία δύο εργοστασίων μεγάλης παραγωγής μασκών αλλά και με μικρές βιοτεχνίες οπότε διασφαλίζεται μηνιαία παραγωγή που θα ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια μάσκες ενώ, συμπλήρωσε ότι έχει δημιουργηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου καταγράφονται όλα τα αποθέματα της χώρας σε υγειονομικό εξοπλισμό και εκεί εμφανίζεται, σήμερα, απόθεμα σε μάσκες μίας χρήσης περισσότερων από 25 εκατομμυρίων τεμαχίων. Επειδή έχει αυξηθεί η ζήτηση, όπως είπε ο υπουργός αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε και τη χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης μάσκας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγες μέρες θα ομαλοποιηθεί η αγορά.

Αυξημένη η τιμή στις μάσκες

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή διατίμησης ή για δωρεάν μάσκες ο υπουργός απάντησε ότι η ίδια συζήτηση είχε γίνει, πριν λίγο καιρό, για τα αντισηπτικά αλλά όπως ομαλοποιήθηκε αυτή η αγορά το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος που να μπορεί να δώσει δωρεάν όλες τις μάσκες που θα χρειαστούν οι πολίτες αλλά ούτε και η διατίμηση θα βοηθούσε όπως φάνηκε από το παράδειγμα της Ιταλία που η διατίμηση δεν αποτέλεσε λύση για την επάρκεια.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός - Έρευνα: Οι πιθανότητες για λοίμωξη στα παιδιά

Ο κορονοϊός ανατρέπει το μπάσκετ: Το NBA μεταφέρεται στο πάρκο της Disney!

Γερμανικός Τύπος: Κράτος πρότυπο η Ελλάδα

Μάσκες: Τι ισχύει για τη χρήση τους - Γιατί «άλλαξε γνώμη» το υπουργείο Υγείας

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για γονείς παιδιών σε Δημοτικά και Γυμνάσιαvia Ειδησεις https://ift.tt/3cZib2B
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.