Γ. Σαρακιώτης προς Μ. Βορίδη: «Άρετε τα εμπόδια στο πρόγραμμα εξισωτικής ενίσχυσης»


Με μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβασή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης και 38 συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να άρει τα εμπόδια από το πρόγραμμα εξισωτικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του πρωτογενή τομέα της χώρας. 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας και οι λοιποί συνυπογράφοντες συνάδελφοι του, θίγουν ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες δικαιούχους του προγράμματος εξισωτικής ενίσχυσης, οι οποίοι και δε λαμβάνουν σήμερα τις δικαιούμενες επιδοτήσεις. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι, οι εν λόγω δικαιούχοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας ύψους από 50 ευρώ έως και 150 ευρώ, οι οποίες και χαρακτηρίζονται από τον Ο.ΠΕ.Κ.Ε.ΠΕ ως άμεσες συντάξεις. Το γεγονός αυτό πέραν του ότι δεν συνιστά ουσιαστική υποστήριξη των ανθρώπων της παραγωγής, δυσχεραίνει και τη δυνατότητα αποπληρωμής σειράς υποχρεώσεων τους. 

Δρώντας στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, ο κ. Σαρακιώτης και οι υπόλοιποι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αν προτίθεται να αποσαφηνίσει τον χαρακτηρισμό των συντάξεων ώστε να μην αντιμετωπίζονται ως άμεσες και να συνεχίσουν να έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα εξισωτικής ενίσχυσης, όπως άλλωστε συνέβαινε έως τώρα. Παράλληλα, τον καλεί να μεριμνήσει ώστε μετά την αιτούμενη αποσαφήνιση να μην απειληθούν από τυχόν αναδρομική επιστροφή ήδη ληφθεισών ενισχύσεων.

Νεότερη Παλαιότερη