Καλώς ήρθατε στον Ξεριά Λαμίας


Καλώς ήρθατε στον Ξεριά Λαμίας 

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. Κάποτε στον Ξεριά περπατούσαμε εμείς και εμείς. Πέντε με έξι άτομα. Ξαφνικά με την κρίση του Κορονοϊού ο Ξεριάς γέμισε με κόσμο και είναι λογικό και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. 

Η περιβαλλοντική ομάδα του Ξεριά Λαμίας σας καλωσορίζει. 

Ο Ξεριάς είναι ο πιο κοντινός παράδεισος της πόλης μας γιαυτό πρέπει να τον προσέχουμε και να τον διατηρήσουμε όπως είναι. 

Πάνω σε αυτό θα θέλαμε  να σας επισημάνουμε κάποια πράγματα. 

Στο παλιό το υδραγωγείο υπάρχει σάκος αποκριμάτων τον οποίο έχει τοποθετήσει η ομάδα μας. Όσοι έχετε μαζί σας σκουπίδια (πλαστικά κυπελλάκια, δοχεία νερού κλπ ) μπορείτε να τα αποθέσετε εκεί. 

Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε με τα αυτοκίνητα σας η με τις μηχανές σας στην γραφική διαδρομή του Ξεριά. Μπορείτε να τα αφήσετε στην πλατεία δίπλα στην βρύση πίσω από την Αγία Παρασκευή και από εκεί και έπειτα μπορείτε να απολύσετε την διαδρομή με τα πόδια.  Η διαδρομή από το πάρκινγκ μέχρι το τέλος της είναι γύρω στα δυο χιλιόμετρα. 

Επίσης στον Ξεριά υπήρχαν πέντε με έξη σκυλιά τα οποία με την αύξηση των περιπατητών έχουν εξαφανιστεί. Πιθανών τρόμαξαν από τον πολύ κόσμο. Γιαυτό σας παρακαλούμε να είστε ευγενικοί μαζί τους. Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι χρόνια σε αυτή την περιοχή. Είναι ήρεμα, ήσυχα και καλοπροαίρετα και ελεγμένα από την φιλοζωική Λαμίας . 

Πολλές φορές από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο διοργανώνουμε πεζοπορίες μέσα στην κύτη του Ξεριά στις οποίες παρευρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας.

Η περιβαλλοντική ομάδα του Ξεριά Λαμίας αθόρυβα δραστηριοποιείτε στην περιοχή του Ξεριά εδώ και πέντε χρόνια περίπου. Τακτικά καθαρίζουμε την περιοχή από τα σκουπίδια αλλα παράλληλα προσέχουμε την περιοχή από διαφορές παράνομες δράσεις συμπολιτών μας. 

Σας ευχαριστούμε και σας  ευχόμαστε καλούς περιπάτους.

Περιβαλλοντική οργάνωση του Ξεριά Λαμίας 

Νεότερη Παλαιότερη