Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την εργατική πρωτομαγιά


Η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα διαχρονικής διεκδίκησης των εργαζομένων για ίσα δικαιώματα, αξιοπρεπείς αποδοχές, ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι την προηγούμενη δεκαετία, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έχασαν σειρά δικαιωμάτων και αποδοχών. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκόσμια από την πανδημία του κορωνοϊού πλήττουν εκ νέου τους εργαζομένους και θίγουν την αγορά εργασίας, δημιουργώντας νέους ανέργους.

Ως Δήμαρχος Λοκρών εκφράζω τις ευχαριστίες μου ειδικά σε όσους εργαζομένους στους τομείς της καθαριότητας και ανακύκλωσης, της ύδρευσης, της κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κ.α του Δήμου μας, οι οποίοι παρέμειναν εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες τους τελευταίους δυο μήνες δίνοντας λύσεις σε καθημερινά και λειτουργικά προβλήματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους και συνέχισαν και συνεχίζουν να εργάζονται με μέτρα ασφαλείας έναντι του κορωνοιού είναι άξιοι επαίνων, καθώς τήρησαν τα προστατευτικά μέτρα και απέτρεψαν τη μετάδοση του ιού στην περιοχή μας.

Εκφράζω επίσης τη συμπαράσταση μου στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που διεκδικούν τη βιωσιμότητα του εργοστασίου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση στο Δήμο μας και η επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει την επιβίωση της ΛΑΡΚΟ. Ως Δήμαρχος είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Εκκαθαριστή και τη Διοίκηση της εταιρείας και σύντομα θα γίνει συνάντηση μας για να συζητηθούν θέματα που αφορούν στους εργαζομένους και γενικότερα τη λειτουργία του εργοστασίου.

Τέλος, η πρώτη μου σκέψη είναι στους αυτοαπασχολούμενους και εργαζομένους που εν μέσω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων βρέθηκαν χωρίς δουλειά, καθώς και στους ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Εύχομαι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να μην επιβαρύνουν επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και εργαζομένους σε βαθμό που να κλείσουν επιχειρήσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων. Εύχομαι επίσης, καμία επιχείρηση να μην χρησιμοποιήσει τον κορωνοϊό ως ευκαιρία για να καταστρατηγήσει εργασιακά δικαιώματα και να περικόψει αποδοχές εργαζομένων.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές
Δήμαρχος Λοκρών
Νεότερη Παλαιότερη