Παναγιώτης Ιακωβής: Η "ασθένεια Μαξίμου"


Η "ασθένεια Μαξίμου"
______

Πρόκειται, μάλλον, για κολλητική πάθηση που προσβάλλει τον εκάστοτε ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Βασικό της σύμπτωμα είναι η αποκοπή από την Πραγματικότητα και η ψευδής αίσθηση ακαταδίωκτου. Σχετίζεται άμεσα με την πρόσληψη στρατιών από γλύφτες και λιβανιστήρια που με τα σάλια και τους καπνούς τους οδηγούν τον εκάστοτε ένοικο του Μαξίμου σε οδυνηρά ολισθήματα.

Η ασθένεια Μαξίμου είναι δύσκολα θεραπεύσιμη, λόγω της παραζάλης του ασθενούς από τα λιβάνια, οπότε αρνείται πεισματικά να λάβει την δέουσα αγωγή. Παρά ταύτα προτείνεται:

α. Η ανάγνωση από τον ίδιο τον ασθενή και όχι από τους οσφυοκάμπτες, αποκλειστικά αντιπολιτευόμενων εντύπων.

β. Η μετακίνηση του ασθενούς με μέσα μαζικής μεταφοράς

γ. Η μόνιμη διαμονή του ασθενούς στα Πατήσια, με υποχρεωτικούς καθημερινούς ανθυγιεινούς περιπάτους περί την Ομόνοια

δ. Απαγορεύεται αυστηρά ο συγχρωτισμός του ασθενούς με "συνεργάτες" που πάσχουν από οσφυαλγία και γεμίζουν τα πλακάκια με σάλια. Τους διακρίνει, κανείς, εύκολα γιατί απαντούν μόνο "ναι".

Τέλος, προτείνονται διακοπές στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, τα Άγραφα, τη Γαύδο και τον Άη Στράτη.

Η πρόγνωση της νόσου είναι δυσμενής και συνήθως οδηγεί τον ασθενή εντός 4-7ετών στην σύνταξη ή την Αντιπολίτευση. Ενίοτε, υπάρχουν και πιο δραματικές εκβάσεις.

Η επιστημονική έρευνα συνεχίζεται σχετικά με τον νοσογόνο παράγοντα της νόσου. Πιθανολογείται η τοξική επίδραση του σιέλου και λιβανιού τοξικών συνεργατών που έχουν διαποτίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Νεότερη Παλαιότερη