Πότε ανοίγουν γυμναστήρια και οργανωμένες παραλίες

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια και οργανωμένες παραλίες

Στα επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας αναφέρθηκε μιλώντας στο Θέμα 104, 6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Με ορίζοντα το άνοιγμα επιχειρήσεων και καταστημάτων τη Δευτέρα 4 Μαϊού, «το πρώτο βήμα περιλαμβάνει το 10% της οικονομίας» εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης και πρόσθεσε παράλληλα ότι «το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο βήμα», αφού είναι και το βήμα που «θα μετρηθεί από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους» για την αξιολόγηση του προγράμματος.

«Ο ένας πελάτης ανά 15 τμ ισχύει στα σούπερ μάρκετ. στα 30 τμ θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 5 εργαζόμενοι και πελάτες» περιέγραψε ο Υφυπουργός. Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου, "το 7-10 δεν είναι υποχρεωτικό είναι δυνητικό" ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης και επισήμανε ότι ο στόχος είναι «να μειώσουμε τον κόσμο που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ανοίγουν οι μεγάλες αλυσίδες

Απαντώντας σχετικά με τα καταστήματα που επανεκκινούν τη Δευτέρα 4 Μαϊου, ανοίγουν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, «για τις δραστηριότητες που έχουμε δώσει το δικαίωμα να ανοίξουν» γνωστοποίησε ο κ. Παπαθανάσης, αφού υποστήριξε ότι η επανεκκίνηση αφορά σε όλα τα πολυκαταστήματα εκτός από τα mall. Επιπλέον, «τα γυμναστήρια θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου με κανόνες», ενώ «οι οργανωμένες πλαζ μπορεί να ανοίξουν και εντός Μαΐου».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, από την 1η Ιουνίου «μόνο σε εξωτερικό χώρο θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες», όπως και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με τον κ. Παπαθανάση να εφιστά την προσοχή ως προς τους κανόνες λειτουργίας εστιατορίων και καφετεριών εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.



via Ειδησεις https://ift.tt/2VN2Ix9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη