Τουρκία: Τρεις στους τέσσερις θεωρούν τον κορονοϊό το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας

Τουρκία: Τρεις στους τέσσερις θεωρούν τον κορονοϊό το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας

Περίπου το 74% των Τούρκων πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι αυτή τη στιγμή το «σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας», σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Ipsos.

Το ποσοστό εκείνων που είναι απαισιόδοξοι για την κατάσταση με την επιδημία του COVID-19 αυξάνεται σημαντικά στη χώρα, αφού όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στις 11 Μαρτίου, περίπου το 45% των Τούρκων είχε δηλώσει ότι η επιδημία θα τελείωνε σε μερικούς μήνες, ενώ μόνο το 24% θεωρούσε ότι θα διαρκούσε περισσότερο από έξι μήνες.

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, το ποσοστό των πολιτών της Τουρκίας που πιστεύουν ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες έχει αυξηθεί στο 42%, ενώ το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο σε λίγους μήνες έχει μειωθεί στο 35%.

Στην ερώτηση «ποιο νομίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας», περίπου το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ο "κορονοϊός", ενώ το 16% μόνο δηλώνει την "οικονομία", περίπου 9% την "τρομοκρατία" και 1% την "παιδεία".

Ο διευθυντής της Ipsos Τουρκίας, Sidar Gedik, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ στο παρελθόν ένα πρόβλημα δεν είχε κυριαρχήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ημερήσια διάταξη του τουρκικού λαού.

«Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού τον Μάρτιο στη χώρα μας, η επιδημία έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο».via Ειδησεις https://ift.tt/2ShmkXL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.