Πέτσας: Ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού - Τι είπε για τα voucher - ΒΙΝΤΕΟ

Στην κατάργηση του προγράμματος με voucher για τους επιστήμονες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Γνωρίζετε ήδη ότι το Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τους δικαιούχους έξι επιστημονικών κλάδων καταργήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού. Οι επιστήμονες τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, χωρίς προϋποθέσεις. Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου μπορεί να γίνονται και αστοχίες. Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε. Ταυτόχρονα, έδωσε εντολή να ξεκινήσει αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Πράγμα που δεν συνέβη, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Πέτσας.
"Όσον αφορά τα χρήματα που θα δοθούν στους επιστήμονες, αυτά θα καταβληθούν αρχικά από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπάρχει πρόνοια να μπορέσει να καλυφθεί και με συγχρηματοδοτούμενους πόρους" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης είχε διαμορφωθεί από το τέλος Μαρτίου. "Έκτοτε κάναμε πολλές ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου οι προτάσεις να μπορούν να είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση και από την Ε.Ε. κάτι το οποίο το επιτύχαμε αργότερα μέσα στον Απρίλιο. Επομένως θα διεκδικήσουμε και τα 600 ευρώ που θα δοθούν στους επιστήμονες να μπορέσουν να τύχουν συγχρηματοδότησης από τους ευρωπαϊκούς πόρους", ανέφερε.
Ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.


via Press24.gr https://ift.tt/3cKbwJs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη