ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Η 1η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο από τις αρχαίες γιορτές για την καρποφορία της γης, μέχρι τις μέρες μας, που τιμάμε τους αγώνες για ισότητα, ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα - Καλύτερη Λαμία

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Η 1η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο από τις αρχαίες γιορτές για την καρποφορία της γης, μέχρι τις μέρες μας, που τιμάμε τους αγώνες για ισότητα, ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα


Η 1η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο από τις αρχαίες γιορτές για την καρποφορία της γης, μέχρι τις μέρες μας, που τιμάμε τους αγώνες για ισότητα, ελευθερία και εργασιακά δικαιώματα.

Οι περισσότερες κατακτήσεις δικαιωμάτων είναι γραμμένες με αίμα. 

Ο αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, των καπνεργατών της Δράμας το 1888 και της Θεσσαλονίκης το 1936 έβαλαν τα θεμέλια για τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ηρωική θυσία των 200 στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944, φώτισε τον δρόμο προς την Απελευθέρωση!

Η Πρωτομαγιά του 2020  είναι μέρα περίσκεψης, ανάταξης δυνάμεων, καινούργιων στόχων. Ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των εργατών, τούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ημέρα αυτή σήμερα μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, και εργασιακά δικαιώματα ως πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μας βρίσκει με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Να  επιδιώκει να ξαναγράψει το εργατικό δίκαιο, να δώσει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο και να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.  Χιλιάδες εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή απειλούνται με απολύσεις, μερική απασχόληση και μειώσεις μισθών. 

Πρωτόγνωρη Πρωτομαγιά. «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» από τις από το Σικάγο του 1886 και τις απεργίες του Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη το 1892.  

Οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση και στα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για διάλυση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στους δρόμους της διαπλοκής. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επωφεληθούν από την πανδημία για να περάσουν αντεργατικές και αντιδραστικές πολιτικές όπως το οπισθοδρομικό νομοσχέδιο για την Παιδεία. 

Με οδηγό τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, θα παλέψουμε για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, για βελτίωση της δημόσιας Παιδείας και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος που θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους και όλες.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ το συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Από το Blogger.