Νέα δημοσκόπηση: Στις 22,5 μονάδες προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Στις 22,5 μονάδες προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 22,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Βεργίνα TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάνει το 56% και του Αλέξη Τσίπρα στο 20% Στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης προηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της πανδημίας, το 51% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα, το 49% θεωρεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πρέπει να αρθούν. Αντίθετα, το 42% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόσου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν δουλειές.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την προέλευση του νέου κορονοϊού:

Το 36% θεωρεί ότι προήλθε από ζώο και μεταδόθηκε σε άνθρωπο, ενώ το 37% ότι ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3frfQ2z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη