Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας πιστεύει το 37%

Στη δημοσιότητα έρχεται μία ακόμη δημοσκόπηση, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Στην πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η INTERVIEW για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, οι πολίτες απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με την κυβέρνηση, αξιολογούν τους υπουργούς, ενώ εκφράζουν την άποψή τους και για την προέλευση του κορονοϊού.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 42,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλληλότερο Πρωθυπουργό, έναντι 20% που "ψηφίζει" τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιολόγηση των κυβερνητικών υπουργών

Πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,1, ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υγείας Βασίλης Κικίλιας με βαθμολογία 6,9, στην τρίτη θέση έρχονται ο υπουργός περιβάλλοντος & ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων Μάκης Βορίδης με βαθμολογία 6,6, ενώ με 6,2 αξιολογείται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Τι πιστεύουν για τον κορονοϊό και τα μέτρα

Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι ο κορονοϊός είναι προϊόν εργαστηρίου της Κίνας, ενώ το 51% εκτιμά ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για τη λειτουργία των καταστημάτων δεν ενθαρρύνουν τη λειτουργία της αγοράς. Στην ερώτηση μάλιστα για το αν τα περιοριστικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα ή πρέπει να αρθούν, το 49% εκτιμά ότι πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους γι' αυτό και πρέπει να αρθούν άμεσα.via Press24.gr https://ift.tt/2WbRAty
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.