Οι αποστάσεις από τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε: Εκκλησίες, εργασία, σχολεία, καταστήματα, ΜΜΜ

photo: Eurokinissi

Δόθηκαν στη δημοσιότητα πλήρεις οδηγίες για τις αποστάσεις που θα πρέπει να ισχύουν από αυτή τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, σε ποικίλους χώρους μεταξύ των οποίων καταστήματα, σχολεία, εκκλησίες, καταστήματα, ΜΜΜ αλλά και στην εργασία.

Εκτός των προαναφερθέντων χώρων - εργασία, σχολεία, εκκλησίες, καταστήματα, ΜΜΜ - στις οδηγίες δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται σε ανελκυστήρες, νοσοκομεία, κομμωτήρια αλλά και στα Πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια.

Αναλυτικά, από τη Δευτέρα που τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η κυβέρνηση εξέδωσε πίνακες με οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή. Συγκεκριμένα στα μέτρα κυρίαρχο ρόλο παίζουν η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, η υγειινή χεριών σε όλους τους χώρους, η χρήση ιατρικής μάσκας σε πολλές περιπτώσεις, και η συνάθροιση περιορισμενου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Αποστάσεις σε δημόσιους χώρους

Η απόσταση μεταξύ ατόμων είναι το ελάχιστο 1,5 μέτρα, στους ανελκυστήρες επιτρέπεται πληρότητα έως 40%, η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό σε καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εστίασης, νοσοκομεία και κομμωτήρια, ενώ για το κοινό είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ανελκυστηρες και νοσοκομεία.

Επίσης έχουν εκδοθεί οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας (ιατρικής και μη ιατρικής) η οποία είναι «το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της και την προστασία του ατόμου που τη φορά», καθώς και για την κατασκευή μη ιατρικής μάσκας. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εργαζόμενους καθίσταται υποχρεωτική όταν εργάζονται σε σούπερ μάρκετ χώρους εστίασης χώρους διαχείρισης μη τυποποημένων τροφίμων (κρεοπωλεία ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.) και σε οσους εργάζονται σε χώρους εργασίας στους οποίους δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς). Όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία ιατρεία κέντρα υγείας και διαγνωστικά κέντρα κάνουν χρήση ιατρικής μάσκας. Επισημαίνεται τέλος, ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας αποτελεί συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας.

Οι αποστάσεις από τις 4 Μαϊου

Διαβάστε ακόμη:

Ετσι θα δοκιμάζουμε πλέον ρούχα στα καταστήματα - Οδηγίες από την είσοδο μέχρι την αγορά

Πήρε άδεια το φάρμακο Remdesivir για χρήση κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός: 143 νεκροί στην Ελλάδα - Εξέπνευσαν άλλοι τρεις ασθενείς - Νέος θάνατος από την κλινική Ταξιάρχαι

Με παρέμβαση Θεοδωρικάκου αυξάνεται ο χώρος σε καφετέριες και εστιατόρια για τραπεζοκαθίσματα



via Ειδησεις https://ift.tt/2Sr2Wrs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη