Προβληματισμός για τις συναθροίσεις σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Προβληματισμός για τις συναθροίσεις σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Οι συστάσεις της Πολιτείας έπειτα από δύο νύχτες έντασης στην Αγία Παρασκευή και τις εικόνες συνωστισμού σε σημεία, όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και ο Λυκαβηττός, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο, καθώς χθες το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, η Κυψέλη, η Κηφισιά και ο Λυκαβηττός. Αντίθετα, αρκετός ήταν και πάλι ο κόσμος στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, τόνισε με έμφαση ότι οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους».

Παράλληλα, οι επιστήμονες προειδοποιούν σε όλους τους τόνους ότι ο κίνδυνος μόλυνσης και διασποράς της νόσου σε αυτές τις συναθροίσεις είναι μεγάλος, καθώς δεν τηρούνται ούτε υποτυπώδη μέτρα προστασίας. Επί πλέον, σε περίπτωση κρούσματος είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η ανίχνευση, επειδή τα άτομα που μαζεύονται στις πλατείες προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2zn7NTL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη