Το μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη για τη μετα-κορωνοϊό εποχή

Το δικό του μήνυμα για τη μετα-κορωνοϊό εποχή έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως να περίμενε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό το κόμμα να είναι απολύτως εναρμονισμένο με τον ρυθμό τον οποίον δίνει η ίδια η κοινωνία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά την εισήγησή του.
Αφού συνεχάρη τα στελέχη του κόμματος για τον τρόπο δράσης τους τελευταίους δύο μήνες – εν μέσω του κορωνοϊού – υπογράμμισε τη σημασία που αποδόθηκε στις εθελοντικές δράσεις, όπως η υποστήριξη στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στις αιμοδοσίες κ.α.
Ειδική μνεία έκανε και στην ψηφιακή αναβάθμιση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων του κράτους, με αφορμή και επ' ευκαιρία της πανδημίας της Covid-19.
«Εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας δεξιότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συνολικό κέρδος το οποίο αποκόμισε το κράτος, η ελληνική κοινωνία και χαίρομαι που και το κόμμα ακολουθεί κατά πόδας».
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, υποστήριξε ότι «περνάμε σταδιακά στην επόμενη φάση της σταδιακής χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων περιορισμού», υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του κόμματος σ' αυτή τη μεταβατική περίοδο.
Εκτίμησε δε, ότι αυτή η μετάβαση θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο «κλείσιμο» στο σπίτι και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων, γιατί «τώρα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα».
«Για να μην χρειαστεί να κάνουμε πάλι κάποιο πισωγύρισμα και να επιβάλλουμε και πάλι περιορισμούς στην κίνηση, θα πρέπει συνολικά να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Κράτος, κοινωνία, αλλά εν προκειμένου και κόμμα, θα πρέπει να συνταχθούμε σ' αυτήν την κοινή προσπάθεια, την οποία κάνουμε για να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τον έλεγχο των ζωών μας».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, συζητήθηκε και η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των μελών των αιρετών διοικήσεων των Οργανώσεων του κόμματος, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν εντός του Μαΐου.
Κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι το κόμμα πρέπει να εκπέμπει «το μήνυμα της ενότητας, το οποίο προσπαθούμε και εμείς σε κεντρικό επίπεδο να υπηρετήσουμε».
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα στελέχη να «μένουν μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, τις οποίες μπορεί οι αντίπαλοί μας - για λόγους δικών τους προβλημάτων - να επιζητούν, να επιμείνουν στο θετικό μήνυμα, να ενημερώνουν την κοινωνία για τις πρωτοβουλίες μας και να μεταφέρουν στην ηγεσία τα μηνύματα της κοινωνίας».
Στη «γαλάζια» συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.
naftemporiki.gr


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/35w0ZPR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.