Ν. Χαρδαλιάς: Να μην πιστεύουν κάποιοι ότι από Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορωνοϊό

«Προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητα, που θα είναι πιο σύνθετη» είπε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας «να μη τεθεί σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει έως σήμερα».
«Μελετάμε κάθε βήμα με μεγάλη προσοχή. Περνάμε στη δεύτερη φάση από τη Δευτέρα απέναντι στον αόρατο εχθρό, το ξέρουμε ότι θα έχουμε και νέα κρούσματα. Προετοιμαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα αυτή κατάσταση. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η παραμονή μας σε εγρήγορση κι επιφυλακή είναι επιβεβλημένη. Να μη πιστεύουν κάποιοι ότι από Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορωνοϊό» τόνισε.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από μεθαύριο, Δευτέρα, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά  κέντρα.
Η μάσκα είναι  υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων  που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα  αισθητικής.
Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, πελάτες κομμωτηρίων κλπ, δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση  μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό, είπε ο υφυπουργός. 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, χθες έφθασαν στην Ελλάδα με τριες πτήσεις συνολικά 210 άτομα, που βρέθηκαν όλα αρνητικά σε τεστ για κορωνοϊό.
Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως μέχρι και αύριο, Κυριακή, οι έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις συνεχίζονται κανονικά. Πηγή www.naftemporiki.gr 


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2VUgldL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.