«Η ανάσα της φύσης» στη σκιά της Ακρόπολης

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί Artshot Sophia Gaitani υποδέχονται το καλοκαίρι με την κοινή ομαδική έκθεση, «Η ανάσα της φύσης», από τις 9 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος: Γιάννης Αδαμάκης, Νικόλας Αντωνίου, Στάθης Βατανίδης, Σοφία Δατσέρη, Θαλασσινή Δούμα, Μάνια Ευσταθίου, Βασίλης Καρακατσάνης, Κάλλη Καστώρη(Αρχική εικόνα), Δήμος Κηπουρός, Φώτης Κλογέρης, Δημήτρης Κρέτσης, Νατάσα Μεταξά, Γιώργος Μπούτλας, Γιώργος Πανταζής, Μαρία Πάστρα, Καλλιρρόη Χρόνη, Ben Fuog,  George Kallis, Francesco Moretti, STMTS.
Artshot Sophia Gaitani:
Μανώλης Αναστασάκος, Σοφία Γαϊτάνη, Ελένη Δελή, Αθανάσιος Μπάθας, Άντζελα Μπρισνόβαλη, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Γιώργος Συρίγας, Ελένη Τσοτσορού.
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης Ηλέκτρα Δουμά και Σοφία Γαϊτάνη.

Artshot Παναγιώτης Σιάγκρης

 Η οδός Λεμπέση, ένας δρόμος που βρίσκεται κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, έρημη για δύο μήνες, παίρνει ξανά ζωή και επιστρέφει δυναμικά στα εικαστικά δρώμενα της πόλης. Οι δύο γκαλερί τέχνης της οδού κάλεσαν από κοινού συνεργάτες τους να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώσαμε όλοι μας την προηγούμενη περίοδο. Έργα αισιόδοξα, που αποτυπώνουν τη φύση, όπως αυτή αναγεννήθηκε την περίοδο του εγκλεισμού μας, μοιάζοντας να ξυπνάει από έναν μακρύ λήθαργο και να μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.
Ο άνθρωπος, μπροστά στην απειλή της ασθένειας και του θανάτου έμεινε σπίτι, το ανθρώπινο αποτύπωμα στο περιβάλλον ελάφρυνε και ολόκληρος ο πλανήτης ανέπνευσε. Η φύση, πάντα παρούσα, σε μία αιώνια συνομιλία μαζί του, απέδειξε ότι υπάρχει και χωρίς αυτόν. Κινητήριος δύναμη της ίδιας της ζωής, διεκδίκησε και κέρδισε τον χώρο και τον χρόνο που επί αιώνες της στέρησε η ανθρώπινη παρουσία και η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα.

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ Μάνια Ευσταθίου

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ Σοφία Δατσέρη

Ο πλανήτης Γη μας έδωσε ένα μάθημα και μας έθεσε ένα δίλημμα. Ή να συνεχίσουμε τον ίδιο καταστροφικό τρόπο ζωής ή να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, να κάνει ένα restart. Τα φυτά και τα ζώα, με τον πιο φυσικό τρόπο, επικράτησαν εκεί από όπου ο άνθρωπος τα είχει εκτοπίσει και η ατμοσφαιρκή ρύπανση μειώθηκε αισθητά.

Artshot – Θανάσης Μπάθας

Καλλιτέχνες αποτυπώνουν στον καμβά και το χαρτί τη φύση που ξέρει να επιμένει και να επιστρέφει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μια φύση που χρειαζόταν ένα διάλειμμα και το οποίο της δόθηκε απρόσμενα. Μέσα από την Τέχνη τους, δείχνουν πως, ακόμα και τη στιγμή που όλα έμοιαζαν δυσοίωνα αναφορικά με το μέλλον,  ο κόσμος που μας περιβάλλει απέδειξε ότι υπάρχει κάτι από το οποίο μπορούμε να πιαστούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και ότι τα περιθώρια, αν και εξαιρετικά στενά, δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί.
Τηρώντας τις οδηγίες για την προστασία και τη μη εξάπλωση από τον νέο κορονοϊό (Covid – 19), δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια.

Artshot- Αλέξης Σπαθούλας

Event Information
Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος Λεμπέση 12, metro Ακρόπολη
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 11.00 -17.00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 11.00-15.00 Ανοικτά και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
πληροφορίες: Τηλέφωνο 211 182 38 18 www.technohoros.org  – info@technohoros.org

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ Στάθης Βατανίδης

Event Information
Gallery artshot Sophia Gaitani Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα  metro Ακρόπολη
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 13.00-17.00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 11.00-15.00
Πληροφορίες: Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311, artshot@sophiagaitani.gr , gaitani.sophia@gmail.comwww.sophiagaitani.gr

The post «Η ανάσα της φύσης» στη σκιά της Ακρόπολης appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/3diVpDC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.