Περί πεζοδρόμου Θηβών: "Ο γαρ φευ λύω, λύεις, λύει"Έτσι, με αρχαία γνωμικά διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος για την οριστική παραλαβή του έργου της ανάπλασης του πεζοδρόμου της Θήβας (οδός Επαμεινώνδα).

Αν και επί της διαδικασίας δεν γνωρίζουμε πολλά, θα σταθούμε στην αίσθηση απόλυτης υπεράσπισης της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου από τη σημερινή δημοτική αρχή. Ένα έργο που μεταλλάχθηκε σταδιακά, που καθυστέρησε τόσο πυροβολώντας τελειωτικά τα ήδη πληγωμένα (λόγω κρίσης) εμπορικά καταστήματα και που κατέληξε να έχει το ίδιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα φθηνής βιντεοταινίας του '80.

Η υπεράσπιση αυτή αποδεικνύει τη συνέχεια που υπάρχει μεταξύ των δύο διοικήσεων σε όρους προσώπων. Με δυο λόγια, οι πολίτες της Θήβας, απολύτως ικανοποιημένοι με την πολύχρονη fun-track (αντί fast) κατασκευή του και με όλα τα προαναφερθέντα, θέλησαν να επικροτήσουν τα πρόσωπα της τότε διοίκησης διατηρώντας τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα σε εξέχουσες θέσεις.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αδυναμία των ψηφοφόρων να αποδώσουν στον Καίσαρα τα του Καίσαρα, αλλά και την άλλη αδυναμία, εκείνη των σχηματισμών της σημερινής αντιπολίτευσης να αναδείξουν όλα αυτές τις αδυναμίες της πρώην (δηλαδή νυν) διοίκησης σπάζοντας τα πήλινα πόδια της και να εκφράσουν την πλειοψηφία των πολιτών. Κενά που μακάρι να εξαντλούνταν στον πεζόδρομο. Υπάρχουν κι άλλα τόσα όσα χρειάζονται τα σατιρικά σάιτ για να έχουν τη Θήβα ως την πρώτη υποψήφια πόλη για χλεύη (μαζί με Πύργο και Αγρίνιο).

Αν αφήσουμε τα εκλογοπολιτικά και πάμε στην ουσία του ζητήματος που λέγεται πεζόδρομος, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι όποια μελέτη και να κάνεις, όποιο κανονισμό λειτουργίας και να αποφασίσεις αν δεν υπάρχει βούρδουλας που λέγεται Δημοτική Αστυνομία να στολίζει παραβάτες με όμορφα μπιλιετάκια, τίποτα θα ισχύει παρά μόνον στα χαρτιά. Το βλέπουμε ήδη το έργο με τη μη τήρηση των όσων μέχρι τώρα ισχύουν.

ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/2TFOf4q
Από το Blogger.