Θ. Καράογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης ξεκινούν από τη Θράκη

Θ. Καράογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης ξεκινούν από τη Θράκη

Έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και φέτος, χωρίς την λιτανεία που γινόταν κάθε χρόνο, η οποία και σηματοδοτούσε την ευλογία της Παναγίας στην Κομοτηνή που γιόρταζε την Απελευθέρωσή της και την Ενσωμάτωσή της στην Ελληνική Επικράτεια.

Φέτος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά,

χωρίς κόσμο να ραίνει την εικόνα της Παναγίας με λουλούδια-σ.σ. αν και κάποιοι το έκαναν μπροστά στον Ευαγγελισμό- χωρίς την Φιλαρμονική του Δήμου, χωρίς εκείνο το γιορτινό κλίμα και τη ζωή που έσφυζε γύρω από την Ιερή Εικόνα και την πόλη της Κομοτηνής.
΄


Ωστόσο, οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί έδωσαν τον τόνο της επισημότητας στην λιτή εκδήλωση υποδοχής της Ιερής Εικόνας.
Το παρόν του έδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών(τομέας Μακεδονίας-Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Ιωάννης Γκαράνης και άλλοι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.


Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου υπογράμμισε «πως η ημερομηνία Απελευθέρωσης της Θράκης είναι μια μέρα σημαντική για την Ελλάδα και όχι μόνο για εμάς τους Θρακιώτες. Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωνε την Κομοτηνή, την ευρύτερη Θράκη. Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που μόχθησαν και αγωνίστηκαν, έτσι ώστε η Θράκη να γίνει συνώνυμα της αρμονικής συμβίωσης. Η Ελευθερία είναι το ύψιστο ιδανικό και μαζί με την Υγεία το πλέον ανεκτίμητο αγαθό. Μόνο που για να την αποκτήσεις χρειάζεται Αρετή, Τόλμη, Γενναιότητα, αυτά δηλαδή που διέθεταν οι πρόγονοί μας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτή την σημαντική επέτειο και να τονίσουμε ότι εδώ από τα σύνορα της Ελλάδας, δεν ξεκινάει η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη. Χρόνια πολλά σε όλους.»
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης:» Είχαμε προετοιμασθεί για λαμπρές εκδηλώσεις, για να αναδείξουμε την Θράκη. Ωστόσο είναι ισχυρές οι μνήμες της τοπικής κοινωνίας να γιορτάζει αυτήν την ξεχωριστή ημέρα για την ιστορίας μας. Γιορτάζουμε ενωμένοι, γιορτάζουμε δυνατοί διότι αντιμετωπίσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και γιορτάζουμε και αποφασισμένοι προς δύο κατευθύνσεις: Η μία κατεύθυνση είναι να προασπιζόμαστε πάντα αποτελεσματικά , όπως και πρόσφατα τα εθνικά μας δικαιώματα τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά σύνορα. Η δεύτερη είναι να συμβάλλουμε από εδώ και πέρα όλοι μαζί, μέσα στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης στρατηγικής την ανάπτυξη και ανάδειξη αυτής της περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σε αυτήν την περιοχή, αυτό που δικαιούται, Χρόνια Πολλά.»


Υπενθυμίζεται πως αύριο θα επισκεφθεί την περιοχή, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Πιο συγκεκριμένα, θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.

Στις 10:00 π.μ. θα τελεστεί Επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα κληθεί να εκφωνήσει τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος

10:25 Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας

10:30 Κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εσωτερικών και Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Π. Θεοδωρικάκο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και τον Περ. Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων ο κ. Θεοδωρικάκος θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα εκπροσωπήσει και εκεί την κυβέρνηση, μαζί με τον κ. Καράογλου, στις εκδηλώσεις Ελευθερίων της πόλης.
Μετά το τέλος των λιτών εκδηλώσεων –λόγω κορονοϊού, οι δύο υπουργοί θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στις 12:00 το μεσημέρι, με τους Δημάρχους της Ροδόπης και του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
Οι Δήμαρχοι θα θέσουν τα θέματα με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων που τους καίει άμεσα. Επίσης θα θέσουν και τα λιμνάζοντα έργα του προγράμματος «Φιλόδημος».
Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν αποκλείεται να επισκεφθεί μετά την σύσκεψη με τους Δημάρχους της περιοχής και το τελωνείο των Κήπων.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LrXjFu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη