Επιδιορθώθηκε και εφέτος ο δρόμος από τα Χώστια (Πρόδρομο) μέχρι την Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ

Του Θωμά Κιούση

Επιδιορθώθηκε και εφέτος ο δρόμος για την ευκολότερη πρόσβαση από τα Χώστια (Πρόδρομο) μέχρι την Ιερά Μονή του Οσίου Σεραφείμ, όπου αύριο 6/5/2020 είναι η εορτή και σήμερα το βράδυ η ολονυκτία. Αντιμετωπίστηκαν οι ζημιές του χειμώνα και σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, όσοι πιστοί επιθυμούν μπορούν για λόγους ατομικής λατρείας, να μεταβούν στη Μονή.
Εφέτος εξαιτίας των συνθηκών και της μη σύγκλισης δημοτικών συμβουλίων, δεν ήταν εφικτό να θέσουμε το θέμα του δρόμου όπως κάθε χρόνο στο αρμόδιο θεσμικά όργανο του δήμου Θήβας.
Σε προφορική επικοινωνία που είχα πριν την ανακοίνωση του σταδιακού ανοίγματος από την κυβέρνηση (είχε γίνει γνωστό πάντως το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο της άρσης των μέτρων), η απάντηση που πήρα ήταν ότι εφέτος «το ξεχνάμε, δε θα γίνει τίποτα, απαγορεύεται, δεν έχουμε διαθέσιμα μηχανήματα».

Η επίσημη απόφαση που ακολούθησε, επιβεβαίωσε ότι από 4 Μαΐου ανοίγουν οι ναοί για ατομική λατρεία. Επομένως επιτρέπεται η μετάβαση, χωρίς να έχουμε βέβαια τη γνώριμη εικόνα της προσέλευσης και συμμετοχής των πιστών την ημέρα της εορτής και το προηγούμενο βράδυ στην ολονυκτία, όπου πολλοί κατασκηνώνουν και διανυκτερεύουν εκεί.

Αυτός ήταν ένας επαρκής λόγος ο δήμος Θήβας να φρόντιζε να συντηρηθεί ο δρόμος, για τη διευκόλυνση των πολιτών, αλλά και γιατί ο δρόμος χρησιμοποιείται έτσι και αλλιώς για τις ανάγκες μετακίνησης όλο το χρόνο και ιδιαίτερα μετά το χειμώνα.

Τη λύση τελικά έδωσε ένας συμπατριώτης μας, ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο Μπάμπης όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος έδωσε τη λύση με τα δικά του μέσα: Διέθεσε τα μηχανήματα και με δικό του κόστος (συν ζημιές) και προσωπική εργασία, επιδιόρθωσε τον δρόμο μήκους 10 χλμ. από τα Χώστια (Πρόδρομο) έως τη Μονή σε μια απαιτητική και δύσκολη διαδρομή.

Παράλληλα ο επιδιορθωμένος δρόμος θα μείνει στη διάθεση όσων τον χρησιμοποιούν για οποιονδήποτε λόγο (εργασία, επίσκεψη στη Μονή, πρόσβαση προς Ζάλτσα, Αγιά, δεξιά προς Παμπλούκι, Κυριάκι κλπ), όλους τους επόμενους μήνες.

Παρόλα αυτά και επιπλέον ενώ μας ενδιαφέρει όπως λέμε η τουριστική ανάπτυξη, ο δήμος Θήβας δεν εμφανίστηκε και δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιοι σαν τον Μπάμπη που μας ξελασπώνουν. Χρόνια πολλά και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες!





via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/3b00DSM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη