Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο

Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο

Αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις με νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του στην Επιτροπή, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Με το νομοσχέδιο έρχονται νέα δεδομένα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών, την αξιολόγηση σχολείων, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, για τα εξεταζόμενα μαθήματα στο γυμνάσιο, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Επιπλέον, εισάγει πιλοτικά νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι Ομάδες Προσανατολισμού από τέσσερις που είναι σήμερα θα γίνουν τρεις: 1.Ανθρωπιστικών Σπουδών, 2. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και 3. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Από την ερχόμενη χρονιά επίσης, θα ισχύουν συντελεστές βαρύτητας σε δύο μαθήματα ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Επίσης, καταργείται η Κοινωνιολογία ως μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και θα αντικατασταθεί από τα Λατινικά. Αυτό θα ισχύσει από τη χρονιά 2021-22, δηλαδή για όσους μαθητές μπουν τον Σεπτέμβριο 2020 στη Β' λυκείου.

Αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο εδώ.

Ειδησεις https://ift.tt/3gxChDH
Νεότερη Παλαιότερη