Αρση μέτρων: Πρεμιέρα με υπευθυνότητα και τήρηση μέτρων - Παράθυρο για άνοιγμα κλάδων νωρίτερα

Αρση μέτρων: Πρεμιέρα με υπευθυνότητα και τήρηση μέτρων - Παράθυρο για άνοιγμα κλάδων νωρίτερα

Αρση μέτρων: Πρεμιέρα με υπευθυνότητα και τήρηση μέτρων μετά από 42 ημέρες από την απαγόρευση κυκλοφορίας και μέτρων.

Θετική η πρώτη ημέρα άρσης μέτρων, καθώς επιχειρήσεις αλλά και πολίτες τήρησαν τα μέτρα και το σχέδιο ΧΑΜ, φαίνεται να τηρείται ευλαβικά.

Διαφορετική η εικόνα στα Μέσα Μεταφοράς. Στα λεωφορεία εργαζόμενοι και επιβάτες έλαβαν όλα τα προληπτικά μέτρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στα μισά καθίσματα μπήκαν κορδέλες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στις στάσεις και η αστυνομία που ήλεγχε τους επιβάτες καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Ίδια εικόνα και στο μετρό. Όπου χρειάστηκε οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συστάσεις.

Ρολά σήκωσαν μετά από 1008 ώρες τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Στην πόρτα υπήρχαν μπουκαλάκια με αντισηπτικά, τηρήθηκαν με ευλάβεια οι αποστάσεις μεταξύ των πελάτων και οι εργαζόμενοι…..υποχρεωτικά με μάσκα.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος παίρνει μόνος του τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Έξω από τα βιβλιοπωλεία...ενώ αυστηρά είναι τα μέτρα και στα καταστήματα οπτικών ειδών.

Στο δεύτερο κύμα ανήκουν τα καταστήματα ένδυσης και ο τρόπος λειτουργίας τους. Το κυριότερο είναι ο τρόπος δοκιμής των ρούχων από τους πελάτες.

Πρώτη ημέρα φάνηκε να υπάκουσαν στις εντολές των ειδικών. Άλλωστε αυτό που χρειάζεται εκτός από τη μάσκα και την προσωπική καθαριότητα είναι σύνεση και υπομονή. 

Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν νωρίτερα ταβέρνες και εστιατόρια αν όλα πάνε καλά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στις επιχειρήσεις, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε για τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, πως η επαναλειτουργία τους εξαρτάται από την την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Ακόμα και μία ημέρα να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να μπορέσουμε να πάμε γρηγορότερα, θα το κάνουμε» σημείωσε στην τοποθέτηση του.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση θα είναι στο πλάι ακόμα και του πιο μικρού καταστήματος για να βρούμε λύση και να προχωρήσουμε», αναφερόμενος σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους, που αγωνιούν για το πότε θα τεθούν ξανά σε λειτουργία οι επιχειρήσεις.

Μητσοτάκης: Προετοιμαζόμαστε για άνοιγμα τουριστικής δραστηριότητας την 1η Ιουλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο CNN com ότι «θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, σημείωσε: «Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα»



via Ειδησεις https://ift.tt/35xltrn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη