Νέοι πυροβολισμοί στον Έβρο - Τι κρύβεται πίσω από τις νέες προκλήσεις

Νέοι πυροβολισμοί στον Έβρο - Τι κρύβεται πίσω από τις νέες προκλήσεις

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από τουρκικά περίπολα στον Έβρο καταγράφηκαν την Τρίτη και Τετάρτη 6/5.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το πρώτο επεισόδιο στον Έβρο έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια. Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Αλλά και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 6/5, σημειώθηκε νέο, παρόμοιο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης. Και τότε τα μέλη δύο πλωτών περιπόλων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τα επεισόδια αυτά έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις της Τουρκίας, που επιμένει να συντηρεί κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2L56D1Z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.