Παναγιώτης Στασινός: Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη πρωτοβουλιών στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΠΕΛ


 ΠΕΛ  Συζήτηση-Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και πρωτοβουλίες -προτάσεις για την αναβάθμισή της’’

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ήταν και είναι σημαντικός πόλος ανάπτυξης της Λαμίας και ευρύτερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια η παρακμή της και η κατάσταση που έχει περιέλθει,

Τον  Ιούλιο 2017,στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, ο τότε Πρωθυπουργός κ Τσίπρας ανακοίνωσε την παραχώρηση της Έκθεσης στους τοπικούς φορείς κάνοντας πράξη το πάγιο αίτημά τους.Με τον νόμο 4605/2019  (ΦΕΚ 52 Α/1-4-2019) άρθρα 58 έως και 69 συστήθηκε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία  'Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων ΠΕΛ  Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Η ενεργοποίηση του νόμου προϋποθέτει:

α    Απόφαση συναρμοδίων Υπουργείων για την συγκρότηση επταμελούς επιτροπής για την καταγραφή- απογραφή πάσης φύσεως απαιτήσεων-υποχρεώσεων ,έργων και εγκαταστάσεων της ΠΕΛ η οποία θα υποβάλλει το πόρισμα στα συναρμόδια υπουργεία.

β     Να ακολουθήσει με την υποβολή του πορίσματος εντός διμήνου η ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος.

Επειδή υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου και επειδή η ΠΕΛ είναι σταθερά ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμίας που είναι και ο βασικός μέτοχος, η παράταξη  ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ προτείνει στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί ως θέμα: 

‘’ΠΕΛ  Συζήτηση-Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και πρωτοβουλίες -προτάσεις για την αναβάθμισή της’’

Νεότερη Παλαιότερη