Κεραυνοβόλοι έρωτες, διακριτικοί γάμοι

ΤΡΕΙΣ ΓΑΜΟΙ διασημοτήτων μέσα στο 1966 με ένα κοινό χαρακτηριστικό: ήταν ολιγόλεπτοι και απροσδόκητοι. Ο Ζυλ Ντασσέν και η Μελίνα Μερκούρη

παντρεύονται στις 18 Μαΐου στο δημαρχείο Λωζάννης, μέρα μεσημέρι. Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ο μόνος Ελληνας μάρτυρας στο γάμο. Ο άλλος μάρτυρας ήταν ο Ελβετός δικηγόρος του Ζυλ Ντασσέν. Στην επτάλεπτη διαδικασία παραβρέθηκαν ακόμη ο ληξίαρχος και η σύζυγος του Ελβετού δικηγόρου! «Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου», φέρεται ότι δήλωσε η Μελίνα. «Θα ήθελα να είχαμε παντρευτεί στην Ελλάδα, αλλά τότε θα έπρεπε να καλέσουμε πολύ κόσμο και δεν ταίριαζε ο θόρυβος και η φασαρία σε μια απλή τελετή που επισφραγίζει συμβίωση 10 χρόνων». Το ίδιο βράδυ ακολούθησε ελληνικότατο γλέντι με συρτάκι και πολύ κέφι στο «Λωζάν Παλλάς». Ξαφνικός ήταν και ο γάμος του Φραν Σινάτρα με τη Μία Φάροου, τόσο ξαφνικός μάλιστα που δεν μπόρεσε κανείς να παραστεί. Ούτε καν τα παιδιά και οι στενοί τους φίλοι. Οι δημοσιογράφοι αναστατώθηκαν. Εμαθαν την είδηση από τα ραδιόφωνα και ξεκίνησαν αμέσως για το Λας Βέγκας, αλλά η απεργία πέντε αεροπορικών εταιριών τούς καθήλωσε στα αεροδρόμια. Οταν, τελικά, έφθασαν, έμαθαν ότι οι νεόνυμφοι είχαν φύγει με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σινάτρα. Οι μοναδικές μαρτυρίες από το αστραπιαίο γεγονός είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε η πολιτεία του Λας Βέγκας ύστερα από τον γόμο, στην κοπή της γαμήλιας τούρτας, παρουσία του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Σαντς».

Στη 1 το πρωί της 14ης Ιουλίου τέλεσαν το γάμο τους, στο Λας Βέγκας επίσης, στο σπίτι κάποιου φίλου, η Μπριζίτ Μπαρντό με τον Εκούντερ Σακς φον Οπελ, Γερμανό πολυεκατομμυριούχο. Σεμνή και απέριττη τελετή, μακριά από το αδιάκριτο πλήθος, τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Την επομένη έφυγαν, οι δυο τους, για ένα δεκαήμερο ταξίδι του μέλιτος στην Ταϊτή. Ο έρωτας ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν κεραυνοβόλος και η απόσταση από τη γνωριμία στον γάμο μόλις τρεις εβδομάδες.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1965 ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑ 1998


from ανεμουριον https://ift.tt/3d8HQX0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη