-->

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας στηρίζει τη διαμαρτυρία των φορέων της εστίασης της Λιβαδειάς

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στον ζωτικό - για την οικονομία - κλάδο της εστίασης. Ο κλάδος έχει σημαντική συνεισφορά της στην οικονομία, και την απασχόληση. Παράλληλα επηρεάζει έναν τεράστιο κύκλο επαγγελματιών, παραγωγών, προμηθευτών και σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό (30% στο ΑΕΠ και 18% στην απασχόληση).

Παρά τη σημαντική συνεισφορά της εστίασης στην ανάπτυξη της χώρας, αν και επλήγη πρώτη και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, έχει εξαιρεθεί προκλητικά από τις 4 δέσμες μέτρων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Οι επανειλημμένες προτάσεις του κλάδου προσέκρουσαν στην παγερή αδιαφορία της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο κλάδος να δηλώνει σε κοινό ανακοινωθέν 30 φορέων του ότι: «αισθάνεται απομονωμένος και στοχοποιημένος».

Την ίδια αδιαφορία συνάντησε και το αίτημα των 46 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και της Γιώτας Πούλου βουλευτού Βοιωτίας, που κατατέθηκε ήδη από τον Απρίλιο, για να ληφθούν έγκαιρα και άμεσα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο κλάδος να οδηγείται σε οικονομικό στραγγαλισμό.

Διεκδικώντας την επιβίωση του κλάδου, η εστίαση διαμαρτύρεται πανευρωπαϊκά και ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, με μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο: «EMPTY CHAIRS - ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ» και ζητά το αυτονόητο: 

Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου

Στη Λιβαδειά η συμβολική εκδήλωση - διαμαρτυρία θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00.

Στηρίζουμε τον αγώνα των επιχειρηματιών και τον απασχολούμενων στον κλάδο της εστίασης και απαιτούμε από την Κυβέρνηση τη λήψη ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


via Η Λαλιά της Ρούμελης https://ift.tt/2YF8aUE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->