Το καλοκαίρι δεν πρόκειται να απομακρύνει τον νέο κορονοϊό - Τα συμπεράσματα μελέτης

Το καλοκαίρι δεν πρόκειται να απομακρύνει τον νέο κορονοϊό - Τα συμπεράσματα μελέτης

Oι συγγραφείς μίας πρόσφατης μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Canadian Medical Association Journal, επιχείρησαν να καταγράψουν αν μετεωρολογικοί ή γεωγραφικοί παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, το γεωγραφικό πλάτος και η υγρασία συμβάλλουν στον περιορισμό του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Του ιού, δηλαδή που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Κατέληξαν ότι η διάδοση του ιού δε σχετίζεται με τη θερμοκρασία.

Ιοί και θερμοκρασίες

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η μαζική εκδήλωση κρουσμάτων γρίπης σχετίζονται με τις κλιματικές αλλαγές.

Ειδικότερα, οι πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μία γρίπη αυξάνεται τους μήνες που πέφτει η θερμοκρασία. Παρ΄όλα αυτά, παραμένουν τα ερωτήματα για την εποχικότητα των ιών.

Αν και ακόμα το ζήτημα ερευνάται, ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων το καλοκαίρι δικαιολογείται από τις υψηλές θερμοκρασίες, την υψηλότερη υγρασία ή τη μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία.

Όπως εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης αυτά τα 3 χαρακτηριστικά συνδέονται με το το γεωγραφικό πλάτος, ένα δείκτη που μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια.

Το γεγονός ότι τα σχολεία κλείνουν το καλοκαίρι μπορεί να βοηθάει στη μείωση διασποράς της γρίπης.

Για την πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από γεωπολιτικές περιοχές με καταγεγραμμένα ξεσπάσματα του COVID-19 κατά τη διάρκεια 2 διαφορετικών εβδομάδων.

Την πρώτη εβδομάδα από τις 7-13 Μαρτίου, την χαρακτήρισαν ως περίοδο έκθεσης. Οι συγγραφείς έλαβαν υπόψιν τους τη θερμοκρασία, το γεωγραφικό πλάτος, την υγρασία και τα περιοριστικά μέρα, όπως η καραντίνα και η απόσταση.

14 μέρες αργότερα μέτρησαν την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η περίοδος επώασης. Πραγματοποίησαν τις μετρήσεις τους από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου.

Με άλλα λόγια μέτρησαν κατά πόσο οι μεταβλητές που είχαν ορίσει την πρώτη εβδομάδα επηρέασαν τον αριθμό των κρουσμάτων 2 εβδομάδες αργότερα.

Αυτές οι 14 μέρες ήταν αρκετές για να εκδηλωθεί ένα κρούσμα που αρρώστησε πριν 2 εβδομάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2LlGETY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη