«Πόλεμος» για τις μάσκες: Οι αναρτήσεις Πολάκη και η απάντηση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, προέδρου του ομίλου ANIMUS, με αφορμή τη σύμπραξή του με άλλη εταιρεία για την κατασκευή μασκών για τον κορονοϊό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε σχετικό δημοσίευμα στα social media, με τον επιχειρηματία να απαντά σήμερα δηλώνοντας ότι θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένεια και τους εργαζόμενους του ομίλου «από όσους είτε έμμεσα, είτε άμεσα τους στοχοποιούν». Προηγουμένως, αντιεξουσιαστές είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του κ. Νταβέλη, καθώς και έξω από δύο κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις του. Ο Παύλος Πολάκης απάντησε στη δήλωση του επιχειρηματία, λέγοντας μεταξύ άλλων «πίσω ρε Νταβέλη που θα στείλεις και εξώδικο πως σε προσβάλαμε».

Η δημοσίευση Πολάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναδημοσίευσε στα social media δημοσίευμα του Documento που αναφέρεται στον επιχειρηματία.

Η δήλωση του επιχειρηματία

Σε δήλωσή του, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος του ομίλου ANIMUS, κάνει λόγο για επίθεση εναντίον του μέσω «ανυπόστατων δημοσιευμάτων» και «χυδαίες αναρτήσεις στα social media, όπως αυτή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη». Καταγγέλλει τρομοκράτηση της οικογένειάς του, συμπληρώνει πως «οι συκοφάντες μου παύουν να είναι φαιδροί και μετατρέπονται σε επικίνδυνους ηθικούς αυτουργούς» και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Η επίθεση εναντίον μου, η οποία ξεκίνησε μέσω ανυπόστατων δημοσιευμάτων και συνεχίστηκε με χυδαίες αναρτήσεις στα social media, όπως αυτή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, δεν με τρόμαξε. Όχι γιατί είμαι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Κάθε άλλο. Ο λόγος που αρνήθηκα αρχικώς να απαντήσω σε όλους αυτούς, έχει να κάνει αφενός με το ότι πίστεψα πως η επίθεση δεν είχε ως στόχο εμένα, αλλά την ίδια την κυβέρνηση, αφετέρου με το γεγονός ότι οι συμπολίτες μου γνωρίζουν καλά τόσο την προσωπική και επιχειρηματική μου πορεία, όσο και την πορεία που χαράζει ο Όμιλος Animus, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι», αναφέρει αναλυτικά στη δήλωσή του.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, «στη ζωή μου έχω μάθει να μην σπαταλώ ούτε λεπτό για να αποδείξω πως 'δεν είμαι ελέφαντας', πόσο μάλλον όταν η επιχείρηση συκοφάντησής μου στηρίζεται σε ασύστολα ψευδή και γελοίες θεωρίες συνομωσίας, οι οποίες λίγο απείχαν από το να με καταστήσουν υπεύθυνο ακόμη και για… το ξέσπασμα της πανδημίας».

Αναφερόμενος στο πανό που ανήρτησαν χθες οι αντιεξουσιαστές, σημειώνει «ωστόσο, η χθεσινή άνανδρη επίθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, κάποιας αυτοαποκαλούμενης «συλλογικότητας», στα γραφεία των επιχειρήσεων μου και στην οικία μου, παρουσία μάλιστα των ανήλικων παιδιών μου, με έκανε να αναθεωρήσω. Είναι πλέον προφανές πως το επόμενο μέρος του σχεδίου τους, μιας και η 'λάσπη' δεν έφερε αποτελέσματα, περιλαμβάνει την τρομοκράτηση της οικογένειάς μου. Και κάπου εδώ, οι συκοφάντες μου παύουν να είναι φαιδροί και μετατρέπονται σε επικίνδυνους ηθικούς αυτουργούς». Καταλήγοντας, ο επιχειρηματίας ξεκαθαρίζει ότι «εξακολουθώ να μην τους φοβάμαι. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να «παίζει» με την τιμή, την υπόληψη και την ασφάλεια της οικογένειάς μου, αλλά και των περισσοτέρων από 400 εργαζομένων του Ομίλου Animus. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση πως θα αξιοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να τους προστατεύσω από όσους είτε έμμεσα, είτε άμεσα τους στοχοποιούν».

Η απάντηση Πολάκη για το εξώδικο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο επιχειρηματίας, με νέα ανάρτησή του στα social media και στο εξώδικο που του εστάλη.

«Πίσω ρε Νταβέλη που θα στείλεις και εξώδικο πως σε προσβάλλαμε!!!!

ΑΘΩΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ με τη βοήθεια της κυβέρνησης και τώρα που έγινε και η μάσκα υποχρεωτική έχεις εξασφαλισμένη πελατεία.

Όταν μπορουσε το εργοστάσιο του στρατού στο Μενιδι μια χαρά να τις παράγει(όπως έκανε και με τα αντισηπτικά) με τα μηχανήματα που έχει και το σταμάτησαν !

Εσυ σε 1 μήνα εστησες εργοστάσιο με αδειοδοτήσεις που έγιναν στο πι και φι και ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΟΙΚΙΣΚΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΓΕΜΝΗΤΡΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ !! Εδώ είμαι ,ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΠΩΣ ΣΕ ΔΥΣΦΗΜΩ!!!», γράφει ο Παύλος Πολάκης.

Το πανό των αντιεξουσιαστών

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Λάρισας, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και γνωστός Λαρισαίος επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης μπήκε στο στόχαστρο ομάδας αντιεξουσιαστών τη Δευτέρα, με αφορμή τη σύμπραξή του με εταιρεία για την κατασκευή μασκών προφύλαξης. Οι αντιεξουσιαστές σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του, καθώς και έξω από δύο κτίρια όπου στεγάζονται επιχειρήσεις του, επί της οδού Κύπρου και στον πεζόδρομο της Βενιζέλου. Όπως αναφέρεται στο πανό, οι αντιεξουσιαστές προέρχονται από τη γνωστή κατάληψη "Ντουγρού".

ΦΩΤΟ: onlarissa.grvia Press24.gr https://ift.tt/3b0UaXK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.