Γιάννης Οικονόμου: Λύση στο κορεσμένο δίκτυο για τα φωτοβολταϊκά μικρής ισχύος


Λύση στο κορεσμένο δίκτυο για τα φωτοβολταϊκά μικρής ισχύος

Λύση στο πρόβλημα του υφιστάμενου κορεσμένου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που εμποδίζει την ανάπτυξη νέων φωτοβολταϊκών μικρής ισχύος δίνει ο νέος περιβαλλοντικός νόμος αφού πέρασε η τροπολογία που κατέθεσα και την οποία συνυπέγραψαν συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ .

Πλέον δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς ΑΠΕ μικρής ισχύος που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τα έργα τους λόγω του κορεσμού του δικτύου, να προχωρήσουν στην επένδυσή τους μέσω της υποβολής κοινού αιτήματος με άλλους παραγωγούς για κατασκευή νέου Υποσταθμού στον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει πρόσφατα με ερώτηση μου προς το ΥΠΕΝ αφού και στη Φθιώτιδα οι συγκεκριμένες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά μικρής ισχύος μπλοκάρουν εξαιτίας του υφιστάμενου κορεσμένου δικτύου ιδιαίτερα στις περιοχές του Δομοκού, της Μακρακώμης και της Λοκρίδας .

Επιπλέον με πρόβλεψη του νέου περιβαλλοντικού νόμου γίνεται εξορθολογισμός των τιμών αποζημίωσης των σταθμών ΑΠΕ που έχουν εγκατασταθεί από κατ’ επάγγελμα αγρότες αποκαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδικίες που έρχονται από το 2015 με συνεπεία οι αγρότες που τα κατέχουν να δουν αύξηση στο ετήσιο εισόδημα τους ως και 6.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη