Γιάννης Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. έχει μπερδέψει την ψυχραιμία με την υποχωρητικότητα»


Στην ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης συζητώντας για ζητήματα, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ασκώντας συνολική κριτική στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Οι προκλητικές πράξεις του Προέδρου της Τουρκίας, σχετικά με την Αγιά Σοφιά, είναι «το κερασάκι στην τούρτα». Αν ξετυλίξουμε το κουβάρι των πεπραγμένων της Ν.Δ. στην εξωτερική πολιτική, θυμόμαστε το πρωτοφανές ότι στην πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έθεσε το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο. Μάθαμε μετά από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν έγινε αυτό, προκειμένου «να μη χαλάσει το πολύ καλό κλίμα». Εν συνεχεία, είχαμε το τουρκικό ωκεανογραφικό “Oruc Reis” επί 30 ώρες να πλέει εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ότι «το πήρε ο άνεμος», όπως συνέβαινε παλιότερα με τις σημαίες. Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε τη ματαίωση της άσκησης «Καταιγίδα» με αντιφατικές αιτιολογήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ μετά από 27 χρόνια γίνονται υπερπτήσεις στον Έβρο και δε βλέπω να αναφέρεται από κανέναν».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέχισε τονίζοντας:

«Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, δεν έχει στρατηγική. Όταν έχουμε να κάνουμε με μια Τουρκία, η οποία έχει σταθερή εξωτερική πολιτική εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει να πράττουμε αντίστοιχα. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έκανε κάποιες δηλώσεις για την Τουρκία και αναρωτιέμαι: Ποια ήταν η αντίδραση της Ελλάδας; Το δόγμα του κατευνασμού δεν έχει θετικά αποτελέσματα. Η Ν.Δ. έχει μπερδέψει την ψυχραιμία με την υποχωρητικότητα».
Ακολούθως, ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τις δυνατότητες αποτελεσματικής διαχείρισής του, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε:

«Είναι επιτυχία που η Μόρια, για παράδειγμα, από 5.000 άτομα τον Ιούνιο του 2019 έχει πλέον 20.000; Έχει εκτοξευθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά και η κυβέρνηση της Ν.Δ. πανηγυρίζει. Ή στέλνει τα ΜΑΤ για να δέρνει τους κατοίκους των νησιών ή πανηγυρίζει χωρίς να τους δέρνει».
Νεότερη Παλαιότερη