Κορονοϊός - τουρίστες: Η απάντηση Τσιόδρα στην απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνονται τεστ

Κορονοϊός - τουρίστες: Η απάντηση Τσιόδρα στην απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνονται τεστ

 Ποιος ο ρόλος δεικτών που δείχνουν την πορεία της πανδημίας στην απόφαση της κυβέρνησης ώστε να δεχθεί η Ελλάδα τουρίστες χωρίς να γίνονται τεστ και μην τίθενται σε καραντίνα. Τι απαντά ο Τσιόδρας σχετικά με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς ο Σ.Τσιόδρας αν η απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιούνται τεστ αλλά και ούτε να τίθεται σε καραντίνα οι τουρίστες που θα έρχονται στην χώρα μας ενδέχεται να επιφέρει αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και ποια θα είναι η διαδικασία σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει αφού επιστρέψει στην πατρίδα του ο ειδικός απάντησε ότι όλο αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ουσία με βάση του δείκτες. Όπως τόνισε είναι πιθανό στο μέλλον να χρειαστεί να επαναφερθούν κάποια μέτρα αν το R0 δεν είναι σε χαμηλό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση η πορεία του ιού δείχνει ότι αυτή τη στιγμή είναι χαμηλή.

Ο κ.Τσιόδρας τόνισε σε γενικές γραμμές ότι οι διεθνείς οδηγίες για τα αεροπορικά ταξίδια είναι επίσης αρκετά αναλυτικές. Τα τεστ δεν προτείνονται όπως είπε γιατί είναι πιθανό να δώσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και τελικά να μην προσέξεις όπως θα πρέπει να προσέχεις όπως θα έπρεπε και να μην τηρείς τα μέτρα προστασίας μεταξύ άλλων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιούνται, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου να αποφασίζεται ποιοι και γιατί θα πραγματοποιούν τεστ.

"Τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι προδιαγεγραμμένο, βαδίζουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν στην Ευρώπη" είπε καταλήγοντας.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Xliper
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη