Μάσκες: Ποια τα είδη τους και πώς φιλτράρουν τον κορονοϊό

Μάσκες: Ποια τα είδη τους και πώς φιλτράρουν τον κορονοϊό

Μαζί με την πανδημία ήρθαν και οι μάσκες… Η κάθε χώρα έχει πάρει διαφορετικά μέτρα, ωστόσο δεν είναι σε όλες τις χώρες υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια σύγχυση ωστόσο σχετικά με το ποιες μάσκες είναι οι πιο κατάλληλες και πότε πρέπει να της φοράμε. Ποια τα τα πιο γνωστά είδη μάσκας και πώς και ποιοι της φορούν ανάλογα την περίσταση.

Στις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τους εκτός από τους υγειονομικούς και όσους δουλεύουν στα εργοστάσια.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις αρχές Απριλίου 2020, ωστόσο ότι όλοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες, ή έστω να καλύπτουν το πρόσωπό τους με ένα μαντήλι για τη μείωση της διασποράς της νόσου.

Μάσκες: Τι πρέπει να φορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Οι υγειονομικοί φορούν δύο είδη: Τις N-95 και τις χειρουργικές. Η N-95 είναι το καλύτερο προστατευτικό έναντι λοιμώξεων του αναπνευστικού. Φιλτράρει τουλάχιστον το 95 τοις εκατό των αερομεταφερόμενων σωματιδίων.

Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι η καταλληλότερη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και όσους δουλεύουν στα εργοστάσια καθώς εμποδίζει την εισπνοή παθογόνων σταγονιδίων με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/3d3cgd0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη